Geanta unei femei poate conține multe secrete, dar, în realitate, dacă o golești pe nepregătite vei fi surprins să găsești doar o mulțime de chitanțe, obiecte de machiaj, poate niște documente și alte câteva obiecte care, până la urmă, e normal să se afle acolo. Desigur, unele femei au tendința de a-și burduși geanta cu tot felul de lucruri, „în caz că…”, ceea ce le aduce, în final, câteva kilograme bune de cărat pe umăr. De fapt, însă, nu ar fi nevoie decât de câteva accesorii pentru ca o femeie să se simtă frumoasă oriunde ar merge.

geanta
Foto: Artem Bali

Dacă și tu ai tendința de a purta după tine o sumedenie de obiecte care, la urma-urmei, nu-ți sunt niciodată de folos, încearcă să faci o sortare, incluzând însă aceste 7 accesorii pe care o femeie ar trebui să le aibă în permanență în geantă:

1 O cremă de mâini (sau o loțiune hidratantă)

crema de maini
Foto: progressman

Uneori, avem nevoie de un boost de hidratare ad-hoc, de aceea, nu ar trebui să ne lipsească unul din geantă. Din fericire, există creme în versiuni travel-size, deci nu e necesar să le cărăm pe cele de mărime normală. E bine să ai cu tine o cremă de mâini/față, în special când călătorești sau în timpul zborurilor lungi, pentru a evita uscarea pielii în aceste condiții.

2 Șervețele umede / șervețele demachiante

Nimic nu-i mai rău decât să stai în căldura soarelui fără a avea la dispoziție o modalitate de revigorare temporară, care să te scape o vreme de transpirație și de praful din atmosferă. Iată de ce șervețelele umede sau șervețelele demachiante nu ar trebui să lipsească din geantă. În cazul în care machiajul ți se strică, poți folosi un șervețel pentru a-l înlătura, fără a fi nevoită să te speli pe față. În plus, șervețelele umede se pot utiliza și pentru a-ți curăța mâinile după ce ai mâncat, în cazul în care nu se află o toaletă în apropiere.

3 Balsamul de buze

balsam de buze
Foto: AntonioGuillem

Balsamul de buze e foarte bun în timpul zilelor geroase de iarnă, când buzele au tendința de a se usca și de a crăpa, dar e la fel de binevenit și vara, ca protecție împotriva razelor ultraviolete. Unele femei preferă să pună în geantă mai multe balsamuri de buze, deci e decizia ta dacă alegi unul, două sau mai multe (mai ales că acestea nu ocupă loc mult și nu sunt grele). Trebuie doar să te asiguri că balsamul conține ingrediente nutritive așa încât buzele să-ți rămână moi și să capete volum. Pentru cele care nu folosesc ruj de buze, balsamul colorat e o excelentă soluție alternativă.

4 Un dres de rezervă

Știi foarte bine că orice dres se poate agăța, atunci când ți-e lumea mai dragă, uneori chiar și fără motiv. De aceea, un dres de rezervă, ținut în geantă, e posibil să te salveze din această situație neplăcută. Ca să nu vorbim și de faptul că, la o adică, dacă vremea devine brusc foarte rece, iar tu porți o fustiță foarte scurtă, dresul suplimentar, de culoarea pielii, poate reprezenta o soluție temporară.

5 Câteva dintre bijuteriile favorite

bijuterii
Foto: Ayman-Alakhras

Sunt momente în care trebuie să rămâi la birou până târziu, dar seara e musai să ajungi la o cină cu ștaif sau la un eveniment, și pur și simplu nu mai ai timp să treci pe-acasă pentru a te schimba. În acest caz, o bijuterie care să te reprezinte îți va fi de mare ajutor. Câteodată doar un colier de calitate îți poate schimba pe loc imaginea, transformând-o într-una elegantă și glamuroasă. Nu trebuie să cari după tine coliere și brățări grele – în unele situații chiar și o pereche de cercei de aur pot rezolva problema. Bijuteriile îți înnobilează ținuta  și te fac să pari mai sofisticată, chiar și atunci când porți o pereche de blugi și un tricou simplu.

6 Un corector

Coșurile sunt cât se poate de enervante și au tendința de a-și face apariția atunci când ți-ai dori mai puțin, refuzând cu încăpățânare să dispară. Cel mai rău e când o fac tocmai atunci când nu ești acasă și nu-ți poți desfășura rutina de curățare a tenului. Un corector te poate ajuta să acoperi un coș, făcându-l să dispară pe loc. Trebuie doar să fii atentă la umbrele pe care le face, prin urmare, ar trebui să fie în ton cu tenul. Nu alege un corector care să conțină alcool, ci axează-te pe cele cu aloe vera, zinc sau acid salicilic.

7 Un parfum / spray de corp / deodorant

parfum
Foto: Narong Khueankaew

Pe parcursul zilei se poate întâmpla să transpiri și, din păcate, de cele mai multe ori nu există posibilitatea de a face un duș rapid. Anticiparea mirosurilor neplăcute prin utilizarea unui parfum, a unui spray de corp sau a unui deodorant e cel mai bun lucru pe care-l poți face. Desigur, înainte de a aplica deodorantul sau parfumul pielea trebuie să fie curată. Cum sticlele de parfum sunt, de regulă, destul de grele, e mai bine să optezi pentru un spray de corp, pe care-l poți pulveriza, practic, pe orice zonă a corpului.

Pe lângă cele de mai sus, nu vei greși dacă vei ține în geantă și un ruj de buze roșu, o mascara, o pereche de ochelari de soare la modă și, pentru partea… tehnică, o baterie externă pentru smartphone, de minim 10.000 mAh. La urma-urmei, tu ești cea care decide ce accesorii și produse îți fac trebuință pe parcursul zilei, dar gândește-te că nu e cazul să-ți burdușești geanta cu tot felul de lucruri inutile.

Citește și: Obiecte de lenjerie feminină și istoria lor fascinantă