Femeile și bărbații au preferințe diferite. Ceea ce poate părea atrăgător pentru un bărbat s-ar putea să nu prezinte același interes pentru o femeie. Iar aceste diferențe pătrund în stilul de viață al fiecăruia, regăsindu-se – conform studiilor – în special în privința tipului de mașină pe care și-o doresc femeile și bărbații.

Din punct de vedere istoric, știm că există tendința bărbaților de a limita accesul femeilor la volan, însă aceste obiceiuri misogine nu au putut stăvili dorința doamnelor de a conduce. Femei precum scriitoarele Emily Post (1872 – 1960) și Edith Wharton (1862 – 1937) au condus cu pasiune automobile, demonstrând că nu ar trebui uitată contribuția feminină la progresul industriei automobilistice în timpul Primului Război Mondial.

Societatea a progresat mult, iar șofatul a devenit a doua natură pentru oricine dorește să stea la volanul unei mașini. Unul dintre scenariile pieței actuale vorbește despre faptul că un mare procent al mașinilor de pe șosele ar fi cumpărate de către femei. Adevărat sau nu, un lucru și mai interesant este altul: studiile arată că femeile preferă mașini mai sigure și mai fiabile. Practic, orice mașină „utilitară” poate intra în viziunile unei femei. Am selectat o listă cu 7 mașini la modă pentru femei în 2020:

Honda Civic

honda civic 2020

Honda Civic este una dintre cele mai căutate modele de mașini de către femei pe Internet. Precum spuneam, când vine vorba de alegerea unei mașini, femeile se orientează mai mult către partea practică, decât către motor și cai-putere, prin urmare nu e de mirare că Honda Civic e o alegere populară în rândurile lor.

Pe lângă faptul că e o mașină cu un design contemporan, Civic e suficient de flexibilă pentru a transporta tot ceea ce ți-ar trebui, dispunând de multe componente utile, cum ar fi hayon-ul cu deschidere largă, bancheta spate rabatabilă și un portbagaj de 519 litri.

Preț în România: de la 23.300 euro (TVA inclus)

Ford Kuga

Kuga ST-Line X EcoBlue Hybrid

Ford și-a luat angajamentul să lanseze 14 vehicule electrificate până în 2020, iar Kuga este unul dintre ele, fiind disponibil în trei opțiuni hibrid: Plug-in Hybrid, EcoBlue Hybrid și Full Hybrid (spre finalul anului).

Modernul sistem integrat FordPass Connect dispune de o serie de caracteristici utile, inclusiv Wi-Fi 1 integrat, sistem de navigație la bord îmbunătățit și actualizări în timp real privind traficul. Asistența la pre-coliziune, cu funcția de detectare a pietonilor, utilizează o tehnologie cu cameră pentru a scana drumul din față, avertizându-te în cazul unui pericol de coliziune cu un vehicul, un pieton sau biciclist.

Preț în România: de la 23.200 euro (TVA inclus)

Nissan Juke

nissan juke

Primul Juke s-a vândut ca pâinea caldă, deși multă lume a strâmbat din nas, în special în privința spațiului interior. A doua generație nu vine cu o schimbare radicală, dar dovedește faptul că cei de la Nissan au ascultat doleanțele clienților și au înțeles ce trebuie să îmbunătățească. Iar unele lucruri erau evidente: utilizatorii doreau mai mult spațiu și tehnologii mai moderne.

Rezultatul e un crossover desăvârșit, care arată mai „mare” ca predecesorul său, dar care rămâne compact și agil, ideal pentru jungla urbană. În plus, Nissan Juke e pregătit pentru orice: de la suporturile de biciclete la barele de tractare, de la iluminatul interior până la covorașele de lux, Juke se poate transforma în partenerul perfect pentru orice activitate.

Preț în România: de la 17.500 euro, cu TVA

Subaru Forester Hybrid e-BOXER

Subaru Forester Hybrid e-BOXER

Subaru Forester e o mașină ușor de condus și manevrat. Poate că nu e cel mai arătos și atractiv SUV crossover de pe piață, dar îți faci orice treabă cu el și, mai mult, e foarte popular printre femei.

Noul Forester e-BOXER a fost reproiectat în interior și exterior, atingând un maxim de confort, siguranță și versatilitate. Acesta combină motorul Subaru Boxer cu un motor electric pentru a forma un sistem de propulsie hibrid, la un cuplu ridicat. Rezultatul constă într-o accelerare puternică, conducere silențioasă și confortabilă, funcționare fără vibrații.

Preț în România: de la 34.990 euro cu TVA

Toyota Camry Hybrid

Toyota Camry Hybrid

Acest sedan de familie e o opțiune mai mult decât decentă, iar dacă ești o persoană care face alegeri inteligente, Camry îți va face în mod cert cu ochiul. Iar noul Camry Hybrid e combinația câștigătoare – între eleganța unui sedan de calitate și beneficiile aduse de un hibrid marca Toyota.

Preț în România: de la 30.403 euro cu TVA

Mazda 6

mazda 6

Probabil că Mazda e modelul care stârnește cea mai mare dorință de a te urca la volan, dintre automobilele prezente în această listă. Și asta pentru că pur și simplu oferă o manevrabilitate desăvârșită, fiind surprinzător de matură și foarte atrăgătoare. Mazda 6 dispune de o tehnologie de ultimă generație și un design KODO (Sufletul Mișcării). În plus, interiorul, centrat pe om și pe nevoile lui, e un spațiu cu finisaje superbe (din piele, lemn și velur) și cu scaunele din față ventilate, pentru a avea parte de confortul suprem.

Preț în România: de la 27.690 euro cu TVA

Audi Q3

Audi Q3

Modelul Audi Q3 pare a fi cel mai atrăgător pentru doamne, dintre toate modelele producătorului bavarez. Este al treilea cel mai vândut model Audi, iar majoritatea cumpărătorilor lui sunt… femei. Iar acest lucru se datorează, în principal, siguranței ridicate și caracteristicilor lui practice. A doua generație a modelului Audi Q3 este un SUV de familie, cu un design impunător, foarte spațios și foarte bine dotat.

Iar una dintre caracteristicile fascinante al lui Audi Q3 se referă la numeroasele sisteme de asistență a șoferului, disponibile la bord. De exemplu, Adaptive Assist, sistemul care ajută la accelerat, frânat și menținerea vitezei și distanței față de vehiculele din față, dar și la păstrarea traiectoriei pe banda de rulare.

Preț în România: de la 34.580 euro cu TVA

Citește și: Cele mai frumoase călătorii cu trenul pe care ai putea să le încerci anul acesta