Plin de străzi și alei pietruite, mărginite de canale impecabile și de case istorice perfect conservate, orașul belgian Bruges are un aer magic care îl face să pară desprins dintr-un basm. Într-un loc atât de bogat în istorie și cultură precum Bruges, nu vei rămâne niciodată în pană de idei. Urcă în celebrul turn clopotniță pentru priveliști panoramice ale orașului, vizitează Sint-Salvatorskathedraal pentru a admira opere de artă sau plimbă-te prin Markt și oprește-te la un restaurant din piață pentru a gusta din bunătățile bucătăriei locale. O excursie la Lacul Iubirii din inima Parcului Minnewater este, de asemenea, o excelentă idee atunci când vremea este bună. Uite doar 7 idei despre ce să faci și ce să vezi în Bruges:

Fotografiază orașul din Turnul Belfry

belfry
Foto: Canva Photos

Pentru a obține o perspectivă de ansamblu asupra fermecătorului centru al orașului, o urcare în istoricul Turn Belfry din Markt devine o necesitate. Această clopotniță medievală, construită în secolul al XIII-lea, este cea mai populară atracție turistică din Bruges, un punct de reper care permite vizitatorilor să urce la înălțime și să fotografieze împrejurimile. Efortul presupune escaladarea a 366 de trepte, dar priveliștile panoramice cu care ești recompensat fac toți „banii”.

Turnul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și găzduiește o tobă muzicală, o claviatură și 47 de clopote de carillon care sună la fiecare 15 minute. Pe drumul spre panorama de 360 de grade care îți va tăia răsuflarea, vei trece pe lângă sala istorică a trezoreriei și mecanismul ceasului.

Plimbă-te prin Bruges Markt

bruges markt
Foto: Canva Photos

Markt-ul istoric din Bruges este, ca multe altele din Europa, piața principală a orașului. O frumoasă piață deschisă, înconjurată de o arhitectură încântătoare, cafenele și restaurante în care e plin de turiști. Cele mai multe dintre frumoasele clădiri de ghilde care mărginesc piața nu sunt originale, dar sunt construite în baza modelelor originale. Cele mai notabile puncte de atracție din piață sunt impozanta clădire neogotică Provincaal Hof și Cafeneaua Craenenberg, unde a fost întemnițat în anul 1488 împăratul Maximilllian al Austriei.

Încearcă delicatesele locale

bruges waffle
Foto: Envato

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face în Bruges este să încerci delicatesele locale. Belgia, în general, este cunoscută pentru bucătăria sa delicioasă, de la vol-au-vent, cartofii prăjiți și celebrele vafe la berile diverse și ciocolata fină. Se spune adesea că mâncarea belgiană este servită în cantitatea bucătăriei germane, dar cu calitatea mâncării franceze.

În Bruges, poți găsi baruri și restaurante de calitate pe aproape fiecare stradă. Sugestia este să încerci berile locale Straffe Hendrik și Brugse Zot, fiindcă nu vei rămâne dezamăgit. În afară de acestea, trebuie să testezi delicioasa vafă „Liège”, dar și cartofii prăjiți împreună cu unul dintre numeroasele sosuri belgiene.

Fă o plimbare cu barca pe canale

canale bruges
Foto: Canva Photos

Bruges este denumit și „Veneția Nordului”, grație sistemului de canale sinuoase, mărginite de case istorice. Una dintre cele mai interesante modalități de a explora acest oraș belgian este să faci o pitorească plimbare cu barca pe canalele lui. Descoperă astfel colțișoarele din inima acestei frumoase destinații, având ocazia să admiri din altă perspectivă reperele orașului și alte puncte de interes pe care poate nici nu le-ai remarca dacă te plimbi pe străzi.

Surprizele te așteaptă la fiecare colț, pe măsură ce treci pe sub poduri de poveste și admiri arhitectura medievală sau te minunezi de grădinile abundente, în timp ce plutești pe lângă lebede prietenoase. Ai cinci locuri din care poți lua un astfel de tur cu barca, iar căpitanii acestor ambarcațiuni îți vor oferi fapte și informații amuzante despre oraș, precum și povești interesante, pe parcursul unei călătorii extrem de relaxante și agreabile.

Relaxează-te la Lacul Iubirii

Minnewater
Foto: Canva Photos

Aflat la marginea sudică a orașului, parcul Minnewater este o adevărată oază de verdeață. Peisajul liniștit îți va da senzația că te afli la kilometri distanță de aglomeratul și turisticul centru al orașului. Parcul care reunește canalele ce străbat Bruges-ul, este, de asemenea, un loc foarte popular printre fotografi.

Monumentele istorice, precum vechile ziduri ale orașului și turnul de veghe, sporesc farmecul unei vizite în această zonă din Bruges. Principalele atracții de aici sunt Lacul Iubirii și Podul Îndrăgostiților. Parcul are și o străveche legendă care descrie povestea din spatele podului: o tânără ar fi murit de epuizare în timp ce fugea încercând să scape de o căsătorie aranjată, pentru a fi alături de cel pe care îl iubea.

Admiră lebedele care împânzesc apele Lacului Iubirii și bucură-te de superbul peisaj oferit de acest parc minunat.

Vizitează morile din Bruges

moara bruges
Foto: Canva Photos

Dacă ai norocul de a fi în Bruges când nu plouă, ia în considerare o plimbare printre morile de vânt rămase în oraș. Sunt patru vechi mori de vânt, cu aspect romantic, care se află în apropierea vechilor porți ale orașului medieval, pe zidul original al Bruges-ului. De altfel, aici vei găsi și locul perfect pentru a face un picnic de vară.

Moara Sint Janshuysmill a fost construită în anii 1770 și încă macină cereale, în timp ce două dintre celelalte mori adăpostesc în interior mici muzee. Dar vizitatorii se vor bucura cel mai mult de plimbarea în sine, una liniștită, plină de „verde”, cu vedere spre centrul istoric al orașului pe de o parte și spre marele canal cu ambarcațiuni-locuință pe cealaltă parte.

Interacționează în Historium

historium
Foto: whichmuseum.co.uk

Acest pe jumătate muzeu, jumătate film medieval, oferă o experiență interactivă fără egal. Situat într-o frumoasă clădire neogotică din apropierea pieței centrale a orașului, muzeul își propune obiectivul de a-și purta vizitatorii înapoi în Bruges-ul medieval printr-un tur audio și video ce durează o oră. Acuratețea istorică face din această experiență una captivantă în special pentru familiile cu copii.

Citește și: Orașe europene mai bune de vizitat iarna decât vara