Oricât de greu ar părea într-o lume în care suntem tot mai conectați unii cu ceilalți, încă mai există locuri care pot trece neobservate și care rămân relativ necunoscute publicului larg. Cel mai interesant lucru despre destinațiile din această listă este faptul că sunt incredibil de frumoase, fapt pentru care ar trebui să le iei neapărat în considerare atunci când îți planifici următoarea vacanță. Hai să vedem 7 dintre cele mai frumoase locuri din lume, despre care, poate, nu ai auzit niciodată:

Chamarel, Mauritius

chamarel
Dunele din Chamarel, Mauritius / Foto: MN Studio

Insula Mauritius este cunoscută drept un paradis pentru vacanță, situat în mijlocul Oceanului Indian. Populare pentru luna de miere, stațiunile de lux de aici au unele dintre cele mai bune plaje din lume, motiv pentru care majoritatea vizitatorilor nu prea ies din resorturi pe timpul vacanței. Totuși, dacă te aventurezi mai departe, în țară, vei da la un moment dat peste un peisaj natural incredibil de frumos, inclusiv de anumite zone care sunt rareori vizitate de străini.

Unul dintre aceste locuri este fenomenul cunoscut sub numele de “Cele șapte pământuri colorate”, o colecție de dune de nisip multicolore care s-au format în urma unei erupții vulcanice. Această atracție naturală unică se găsește în localitatea Chamarel.

Plaja Jökulsárlon, Islanda

Jökulsárlon
Plaja Jökulsárlon / Foto: Selitbul

Nu vom pretinde că Islanda este o bijuterie nedescoperită, însă nu multe persoane au fost la Diamond Beach. Aceasta este denumirea potrivită pentru Jökulsárlon, o mare lagună glaciară presărată cu blocuri strălucitoare de gheață naturală. Ceea ce face tabloul și mai uimitor este nisipul negru pe care stau sclipitoarele „diamante” albe și albastre. Jökulsárlon se află la aproximativ cinci ore de Reykjavik prin șoseaua de centură principală.

Pădurea de piatră Tsingy, Madagascar

Tsingy
Pădurea de piatră din Madagascar / Foto: Massimo_S8

Tsingy de Bemaraha este o vastă rezervație naturală din Madagascar. A obținut statutul de patrimoniu mondial UNESCO în 1990, datorită faunei sălbatice și a unei caracteristici unice, care este greu de înțeles. Înălțându-se până la 70 de metri în aer, Tsingy sunt structuri de calcar ascuțite, care ascund un peisaj luxuriant. Pentru a ajuta turiștii aventuroși, autoritățile locale au construit mai multe poduri cu funii de-a lungul vârfurilor creând astfel căi de acces prin zonă. Cuvântul “tsingy” s-ar traduce din malgașă prin: “acolo unde nu se poate merge desculț”.

Saint Michel d’Aiguilhe, Franța

Saint Michel d'Aiguilhe
Saint Michel d’Aiguilhe / Foto: Xantana

Saint Michel d’Aiguilhe (Sf. Mihail din Varful Acului) nu trebuie confundat cu renumitul Mont-Saint-Michel din Normandia, deși ambele locații sunt notabile pentru zonele greu accesibile în care se situează. În cazul capelei Saint Michel d’Aiguilhe, acest lucru se datorează faptului că a fost construită în vârful unui dop vulcanic de 85 de metri. Pentru a ajunge la ea trebuie să urci cele 268 de trepte care sunt sculptate direct în stâncă.

Budva, Muntenegru

Budva
Budva / Foto: MaleWitch

Așezat pe coasta Mării Adriatice, acest oraș muntenegrean este, în bună măsură, o replică la frumusețea localității croate Dubrovnik. În urmă nu cu mult timp, Dubrovnik era un loc potrivit pentru cei care doreasu să aibă parte de un refugiu liniștit, însă acum a devenit mai degrabă o victimă a propriului său succes. Lucru care, din păcate, s-ar putea întâmpla și cu Budva. Micuțul oraș începe să câștige notorietate pentru plajele sale – printre cele mai bune de pe litoralul Mării Adriatice, dar care încep să fie populate de turiști în căutare de mare și soare. Pentru cinefili, Budva este cunoscut, totodată, drept capitala cinematografiei muntenegrene.

Sea of Stars, Insula Vaadhoo, Maldive

Vaadhoo
Strălucire fascinantă pe plaja Maldivelor / Foto: aerobusbcn.com

Există mai multe golfuri bioluminescente în lume, în care o specie de fitoplancton cunoscută sub numele de “dinoflagelate” strălucește și luminează apa atunci când un aflux de oxigen îi perturbă membrana celulară. Aceasta de pe insula Vaadhoo din Maldive se distinge de restul prin faptul că lumina albastră-strălucitoare pare să reflecte stelele de pe bolta cerească, „pictând” o atmosferă de-a dreptul fascinantă.

Picos de Europas, Spania

Picos de Europas
Picos de Europas / Foto: Wayak Studio

În vreme ce Alpii și Pirinei au parte de toată atenția, acești munți de lângă coasta de nord a Spaniei sunt la fel de frumoși. Lanțul muntos se întinde pe o distanță de aproximativ 41 km (vârful său cel mai înalt, Macizo Central sau Macizo de los Urrieles are 2438m), dar când vine vorba de schiat, vorbim despre o locație greu de cucerit. Datorită abundenței de flori sălbatice și urși bruni spanioli, Picos de Europas este unul dintre cele mai frumoase locuri în care vara poți admira viața sălbatică de pe Bătrânul Continent.

Citește și: 7 dintre cele mai frumoase piscine publice din Europa