Să recunoaștem: Africa e un continent spectaculos Include 54 de țări și găzduiește parcuri naționale superbe și o gamă largă de culturi și gastronomii. Sunt locuri în Africa în care ne temem, apriori, să mergem, după cum sunt locuri care deja au devenit mult prea „comerciale”. Cum să te decizi unde să mergi? Avem 7 sugestii de destinații africane spectaculoase:

Africa de Sud

Africa de Sud

Zone întinse, animale sălbatice care galopează și vânează în iarba uscată a savanei, un ocean înflăcărat care găzduiește balene și rechini albi, un amestec de oameni, sate colorate, orașe vibrante, podgorii nesfârșite… Atracțiile și locurile de interes de vizitat în Africa de Sud sunt numeroase. Poți vedea animale sălbatice, păsări spectaculoase, pachiderme în mișcare și feline intimidante pe tot parcursul vizitei sud-africane. De asemenea, te poți plimba prin munți, savane, canioane și păduri tropicale, pe plaje sau în podgorii.

Farmecul unei călătorii în Africa de Sud constă, de asemenea, în cultura și trecutul său. Patria lui Nelson Mandela și a „națiunii curcubeu”, este una dintre cele mai cosmopolite și mai interesante țări din lume. Pe scurt, acest tărâm de la capătul sudic al Africii oferă un amestec spectaculos de peisaje și momente culturale impresionante.

Madagascar

Madagascar

Madagascar este o destinație unică pentru cei care visează să călătorească în Africa. Pe cât de misterioasă, pe atât de imensă, Insula Roșie este un teritoriu care îți va gâdila sufletul de explorator. Dacă marea turcoaz, plajele idilice, peisajele de savană și munții au făcut această țară cunoscută, tot baobabii sunt cei care întruchipează cel mai bine insula. Pe parcursul plimbărilor în inima vegetației luxuriante, fii cu ochii în patru după lemurii care te urmăresc.

Pe lângă bogăția faunei și florei din Madagascar, e de spus că oamenii sunt extrem de amabili, iar gastronomia este o încântare pentru papilele gustative. Într-adevăr, fuziunea dintre gastronomia malgașă și cea franceză este irezistibilă. Rezultă un loc unic în Africa unde vei descoperi o nouă cultură, noi peisaje și unde te vei delecta cu produse de patiserie, baghete crocante, foie gras, o friptură Rossini (de la Zébu) și cartofi prăjiți.

CITEȘTE ȘI  Kavala, a surprising and very accessible vacation destination

Coasta de Fildeș

Coasta de fildes

Coasta de Fildeș este o adevărată comoară culturală. Cu cele șaizeci de grupuri etnice diferite care formează patru comunități, Coasta de Fildeș îți face cunoștință cu o Africă colorată, festivă, veselă și spirituală. Contrastele pot fi observate și în modernismul și vivacitatea orașului Abidjan, în neoclasicismul din Yamoussoukro și în satele tradiționale împrăștiate în interiorul țării. Arta, care este puternic influențată de figurile sacre, poate fi întâlnită la fiecare colț de stradă: suficient pentru a lua acasă amintiri de neuitat.

Amestecul cultural al Coastei de Fildeș este pus în valoare de un mozaic incredibil de peisaje. Țara are opt parcuri naționale, inclusiv Parcul Național Taï, care găzduiește cimpanzei, hipopotami pigmei și leoparzi, și savana din Mont Sângbé. În timpul călătoriei, poți explora terenul plat și arid, pădurile tropicale, plantațiile de cafea, nuci de cocos, ananas și banane și dealurile molcome care coboară spre ocean.

Etiopia

Lalibela

Etiopia are una dintre cele mai bune bucătării din Africa, cu o gamă largă de condimente și cu injera, o pâine plată și spongioasă, făcută din făină de teff. Etiopia este, de asemenea, renumită pentru cafeaua sa. Sunt multe de văzut în Etiopia, începând cu aglomerata capitală Addis Abeba. Mulți turiști vizitează, de asemenea, ruinele antice și siturile istorice, cum ar fi Lalibela și bisericile sale monolitice tăiate în stâncă.

Namibia

Namibia

Namibia este o țară ca nicio altă țară din Africa. Una caracterizată de peisaje selenare, care fac să pălească cele mai frumoase deșerturi din lume, precum și de o mlaștină sărată atât de mare încât aproape că nu poate fi descrisă.

Ținuturile incandescente din Namibia sunt locuite de elefanți, zebre de munte, girafe, lei, gheparzi, hiene și rinoceri negri pe cale de dispariție. În spatele dunelor înalte de nisip, vei descoperi, de asemenea, canioane, lacuri albastre, munți și râuri populate de crocodili. Peisajele sci-fi din Namibia pot fi explorate în cadrul unui safari, al unei excursii pe șosea, al unui tur organizat sau al unei croaziere (pentru a vedea păsări, delfini, flamingo și lei de mare).

CITEȘTE ȘI  7 preparate pe care să le încerci în Malta

Deși Namibia este una dintre cele mai puțin populate țări din lume, vei întâlni mulți oameni care au păstrat obiceiurile și tradițiile străvechi. Din sat în sat, vei cunoaște viața lor de zi cu zi și, dacă ai chef, vei învăța dansurile și cântecele lor.

Mombasa, Kenya

Mombasa

Mombasa este principalul oraș de coastă din Kenya. Religia principală a orașului Mombasa este islamul, iar regiunea este plină de influențe arabe, swahili, bantu, indiene și portugheze.

În Mombasa poți vizita Fort Jesus sau te poți plimba prin piețe. Alternativ, poți face o excursie într- unele dintre cele mai populare orașe și sate de coastă care alcătuiesc marea regiune de coastă kenyană.

Diani se află în apropiere, dar în prezent este accesibil doar printr-un zbor din Nairobi sau un feribot din Mombasa. În direcția opusă, te poți caza în Malindi sau în orașul de plajă liniștit Watamu, care se află la aproximativ două-trei ore de mers pe șosea de la Mombasa.

Botswana

Botswana

Călătorii mai aventuroși, care visează să petreacă vacanța înconjurați de natură vor adora Botswana. O alternativă mai puțin aglomerată la destinațiile de safari din apropiere, cum ar fi Africa de Sud și Tanzania, Botswana oferă numeroase oportunități de a vedea rinoceri, elefanți și multe alte animale sălbatice în zone protejate, cum ar fi Khama Rhino Sanctuary și Chobe National Park. În plus, amatorii de adrenalină pot participa la tot felul de activități care îți fac inima să duduie, inclusiv ciclism cu quad-uri, safari cu mokoro (un tip de canoe), plimbări cu cămila și tururi cu elicopterul.

Foto: Canva Photos

Citește și: 7 situri extraordinare din Africa, aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO