Poate că aqua nu e prima culoare la care te gândești atunci când faci o renovare în casă, dar în mod cert este una versatilă, care oferă o multitudine de posibilități. Poate fi deschisă și veselă sau ștearsă dar relaxantă, în funcție de nuanță. Aqua e un amestec de albastru și verde, o opțiune perfectă pentru un decor de plajă și, în general, pentru casele aflate într-o localitate aflată în zona mării. De asemenea, e o alegere foarte bună pentru un design într-o schemă de culori modernă și… vintage.

Iată 7 culori acvatice pe care să le folosești în amenajarea locuinței:

1 Benjamin Moore Jamaican Aqua

benjamin moore jamaican aqua

Benjamin Moore Jamaican Aqua e o culoare care se încadrează excelent în paleta de culori marine. Nuanța echilibrează perfect albastrul și verdele și chiar dacă se încadrează în zona de culori vibrante, e, în același timp, relaxantă și odihnitoare. Jamaican Aqua e o alegere foarte bună pentru băile principale sau pentru spălătorii.

benjamin moore jamaican aqua
Foto: following-friends.com

2 Valspar Turquoise Tint

Valspar Turquoise Tint

Dacă nu vrei să mai experimentezi cu culori subtile și ești gata să ai o abordare mai ambițioasă, Valspar Turquoise Tint e biletul spre Paradis. O culoare marină turcoaz bogată, cu subtonuri puternice de verde, care chiar dacă e deschisă, este extrem de liniștitoare. Încearcă această nuanță pe o ușă exterioară, într-o toaletă sau chiar într-un dormitor mic.

Valspar Turquoise Tint
Foto: inspirationsdeco.blogspot

3 Sherwin-Williams Interesting Aqua

Sherwin-Williams Interesting Aqua

Conform numelui care i s-a dat, Sherwin-Williams Interesting Aqua e o nuanță unică, în care se regăsesc subtonuri de gri și verde, oferind o imagine „smoky”, cu efecte liniștitoare. E o culoare aqua „mută”, care-și justifică prezența pentru a decora holuri de intrare, dormitoare, poate și bucătării. Adaugă doza perfectă de culoare fără a părea juvenilă sau desuetă.

Sherwin-Williams Interesting Aqua
Foto: sherwin-williams.com

4 Antique Teal

Antique Teal

Dacă-ți plac nuanțele marine cu tonuri pronunțate de albastru, încearcă Antique Teal. O culoare aqua medie, cu subtonuri care se pot asocia foarte bine cu note precum griuri și alburi. Antique Teal adaugă un „zvâc” coloristic dormitoarelor sau spațiilor de birouri, oferind o imagine modernă și actuală atunci când e împerecheată cu tonuri mai deschise.

Antique Teal
Foto: Pinterest

5 Glidden Deepest Aqua

Glidden Deepest Aqua

Atunci când ești pregătită să experimentezi cu culori puternice și îndrăznețe, Glidden Deepest Aqua este o alegere superbă pentru majoritatea încăperilor. O culoare marină inspirată de sirene, intensă și foarte potrivită pentru o cameră de joacă sau pentru un perete de accent, care se împerechează la perfecție cu alte culori deschise, precum roz sau corai.

Glidden Deepest Aqua
Foto: Pinterest

6 Benjamin Moore Palladian Blue

Benjamin Moore Palladian Blue

Palladian Blue e o culoare acvatică „mută”, cu subtonuri de albastru, care se potrivesc de minune în spațiile bine luminate, în bucătării și în sălile de baie. Îndrăzneață și curată, Palladian Blue este o îmbinare reușită de gri și albastru, un mod subtil de a adăuga un pic de pigment într-un spațiu mai redus ca dimensiuni. În fapt, culorile mai șterse împrumută întotdeauna un strop de personalitate în încăperile de orice dimensiune.

Benjamin Moore Palladian Blue
Foto: Pinterest

7 Valspar Beach Blanket

Valspar Beach Blanket

Valspar Beach Blanket e un pic mai verde decât culorile aqua clasice, dar conferă același look fresh. Este alegerea celor care se aude-definesc drept persoane mai… „verzi”, dar în același timp, culoarea îți dă senzația de inspirație marină. Beach Blanket e o culoare ceva mai caldă, ce poate fi utilizată foarte bine în combinații cu bejuri neutre și nuanțe de galben.

Valspar Beach Blanket
Foto: Pinterest