De la corturile prăfuite ale exploratorilor la rafinatele cabane ecologice, safariul african a parcurs un drum lung în ultima sută de ani, fără a-și pierde nimic din romantism și aventură, caracteristici indiscutabile. În prezent, multe „tabere” africane reflectă măreția și opulența zilelor de odinioară, în timp ce altele au revigorat complet noțiunea cabană de safari, oferind o abordare complet nouă a esteticii, autenticității și luxului african.

Întreaga experiență a unui safari este îmbogățită de latura culturală, de cea istorică și de mediu, precum și de ideea că, în calitate de oaspete, ești parte integrantă a unui model de conservare sustenabil. Așadar – aventură, viață sălbatică, un plus de cultură, servicii extrem de intuitive și personalizate – iată elementele unui safari de lux care poate porni din aceste fantastice cabane de safari:

Singita Boulders Lodge, Kruger, Africa de Sud

Singita Boulders Lodge
Foto: singita.com

Această cabană afro-chic este amplasată de-a lungul malurilor pline de bolovani ale râului Sand, în senzaționala rezervație Sabi Sands Game Reserve, o porțiune privată de sălbăticie ce se învecinează cu rezervația Kruger. Camerele sale cu pereți de sticlă și spațiile în aer liber îți permit să apreciezi împrejurimile magnifice din mijlocul savanei africane. Experiența culinară este de neegalat, fiind înnobilată de o cramă extinsă care ascunde unele dintre cele mai căutate rezerve private de vinuri din Africa.

Habitas Namibia, Namibia

Habitas 1
Foto: Booking.com

Compania Habitas are deja un număr mare de clienți pentru proprietatea sa din Tulum, Mexic. Acum, însă, brandul vrea să câștige fani și pentru această nouă tabără din Namibia, care marchează debutul său african. Situată în apropierea aeroportului Windhoek, principalul punct de intrare în țară, cabana cu 15 camere este situată într-o rezervație privată de animale sălbatice care se întinde pe o suprafață de aproape 50.000 de hectare. Cei care merg în safari se pot aștepta inclusiv la o piscină, o zonă comună de luat masa dar și un cinematograf în aer liber. În stilul Habitas, programul este creativ și merge dincolo de game drive-urile standard, incluzând meditație acustică, sesiuni de dans liber și yoga în mijlocul savanei.

Angama Safari Camp, Maasai Mara, Kenya

Angama Safari Camp
Foto: https://angama.com/stay/angama-safari-camp/

Dacă ți-ai dorit vreodată să stai într-o tabără în mijlocul sălbăticiei africane, care să fie în întregime a ta timp de câteva zile, noua opțiune de la Angama este șansa împlinirii acestui vis. Tabăra cu corturi mobile poate fi rezervată doar pentru utilizare exclusivă și are patru apartamente, fiecare decorat cu accente de alamă și piele și nuanțe de aur, negru și roșu, tipice pentru Maasai. Deoarece locația taberei se schimbă în funcție de locul unde se află cele mai bune locuri de observare a animalelor, ai garanția că vei avea parte de senzații tari în privința observării vieții sălbatice.

Singita Sabora Tented Camp, Grumeti Game Reserve, Tanzania

Singita Sabora
Foto: singita.com

În inima rezervației Serengeti, pe o suprafață de 141.000 de hectare de sălbăticie, Singita Sabora, parte a brandului de lux Singita, a debutat recent cu un facelift. În noua sa viață, tabăra prezintă versiunea contemporană a unei experiențe tradiționale de safari. Cele nouă corturi sunt decorate în tonuri de culori neutre, fiind dotate cu mobilier modern, fabricat local. Toate au vederi incredibile asupra câmpiilor, o punte de meditație și o mică sală de sport. Sabora oferă, de asemenea, o piscină, două săli de mese și organizează o serie de drumeții tipice, de tip safari.

Thorntree River Lodge, Vic Falls, Zambia

Thorntree River Lodge
Foto: africanbushcamps.com

Considerat unul dintre cele mai contemporane complexe de cabane de safari din Zambia, Thorntree se bucură de un cadru liniștit pe malul râului Zambezi, chiar în amonte de legendara cascadă Victoria. Construite din lemn local, piatră și traverse de cale ferată recuperate, aceste cabane ecologice găsesc echilibrul perfect între natură și designul modern. Suitele mari, amplasate pe malul râului, au livinguri interioare și exterioare, băi proprii cu căzi spațioase și terase private cu piscine superbe.

Londolozi Private Granite Suites, Kruger, Africa de Sud

Londolozi Private Granite Suites
Foto: londolozi.com

Londolozi Private Granite Suites oferă lux și exclusivitate totală în Sabi Sands, una dintre cele mai bune proprietăți private din rezervația Kruger. Doar trei apartamente separate au vedere spre stâncile de granit ale râului Sabi. Aceste priveliști frumoase se reflectă într-un ansamblu contemporan de pereți de piatră, beton lustruit și o schemă de culori îndrăznețe de cărbune, argintiu și gri-elefant.

Segera Retreat, Laikipia, Kenya

Segera Retreat, Laikipia
Foto: go2africa.com

La Segera, accentul se pune pe servicii personale și pe flexibilitate, adaptată pentru a se asigura că experiența ta este unică și personalizată. Apartamentele spațioase au terase private cu șezlonguri, paturi și jacuzzi. Masa la Segera este o experiență de neuitat, grație bucătăriei de renume internațional. De asemenea, te poți bucura de activități speciale, precum excursii cu elicopterul deasupra Marii Văi a Riftului și de ocazia rară de a vedea colecția privată de artă a proprietarului Segera, Jochen Zeitz.

Citește și: 7 situri extraordinare din Africa, aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO