Tehnologia nu e doar despre pionierat în diverse domenii, ci ea are inclusiv rolul de a îmbunătăți viața de zi cu zi a oamenilor. Suntem deja într-o nouă eră a tehnologiei și aproape totul beneficiază, într-un fel sau altul, de un „upgrade” de pe urma căruia, cel puțin aparent, avem doar beneficii. În articolul de față ne vom arunca o privire asupra a 5 dispozitive inteligente pe care le putem integra în băile noastre, devenindu-ne indispensabile într-un timp foarte scurt:

Oglinda inteligentă

smart mirror

Această oglindă hi-tech e dotată cu un sistem computerizat inteligent, care-ți afișează, printre altele, informații despre înălțime, greutate și… condițiile meteo de afară. În plus, este echipată cu un difuzor de 10W, are Wi-Fi, este rezistentă la apă și aburi. De asemenea, include programe care te vor învăța cum să faci exerciții de fitness. În fiecare dimineață când intri în baie, poți urmări știrile concomitent cu spălatul pe dinți și machiatul. Ce poate fi mai cool decât să ai un asemenea prieten?

Cada inteligentă

smart tub

Cea mai importantă caracteristică a unei cade inteligente este că nu trebuie să aștepți să curgă apa. O poți porni prin intermediul internetului, de pe smartphone sau dintr-o telecomandă specială, pe care o poți ține la capătul patului sau… în geantă. Apoi, poți regla direct temperatura și nivelul apei. Dacă ești la serviciu și, după o zi grea, abia aștepți să ajungi acasă și să faci o baie fierbinte, tot ce trebuie să faci e să deschizi aplicația aferentă cadei, să-ți setezi preferințele și, când intri pe ușă, te poți arunca direct în apă.

Toaleta inteligentă

smart toilet kohler
Foto: Kohler

Cine a fost în Japonia a remarcat rapid faptul că toaletele din această țară sunt la ani lumină distanță de cele europene. Practic, japonezii fac o adevărată artă din statul pe vasul de toaletă, și asta datorită scaunelor inteligente care oferă multiple posibilități de igienizare și confort.

Toaletele inteligente controlează temperatura colacului pe care te așezi, dispun de numeroase programe de curățare personală, se auto-igienizează după ce le folosești, îți oferă posibilitatea de a asculta muzică ș.a.m.d. Iar unele companii au scos deja pe piață toalete care sunt controlabile prin intermediul unei aplicații instalate pe smartphone.

Dușul inteligent

Smart Shower

Dacă te-ai săturat să faci duș și, când ți-e lumea mai dragă, temperatura apei să scadă sau să crească, dintr-un motiv sau altul, atunci gândește-te la ideea de a avea un duș inteligent. Aceste dușuri sunt înzestrate cu valve digitale, au LED-uri care transmit culoarea roșie dacă temperatura crește prea mult, se fac albastre dacă aceasta scade peste limită și rămân albe dacă e optimă.

De asemenea, para dușului se conectează prin Bluetooth la dispozitivele inteligente, astfel că poți asculta muzică în timp ce te speli, exersându-ți, totodată, talentele de cântăreață în duș sau, dacă te sună cineva și vrei cu adevărat să răspunzi, poți purta o convorbire telefonică chiar cu apa curgând pe tine. În plus, dușul inteligent poate memora setările preferate privind temperatura apei, pentru a nu sta de fiecare dată să pierzi timpul reglând-o.

Dozatorul de săpun cu senzor

dozator sapun

Nu mai e o noutate în adevăratul sens al cuvântului, dar a cam devenit o necesitate, în special în condițiile în care omenirea e nevoită să treacă printr-o pandemie perfidă. Acest dozator de săpun nu trebuie atins, ci funcționează cu ajutorul unui senzor care simte apropierea mâinii și eliberează automat săpunul lichid. Este cel mai accesibil „gadget” din această listă, pe piață găsindu-se deja numeroase modele, cu prețuri mai mici sau mai mari, în funcție de design și de capacitate.

Citește și: Cum să-ți decorezi locuința folosindu-te de culori