Se poate spune că ginul tonic este… cafeaua lumii cocktailurilor. Probabil prima băutură care-ți vine în minte atunci când ajungi în fața barmanului și, în mod sigur, băutura care descătușează spiritul artistic al oricui. Cu doar cele două componente înglobate – ginul și tonicul – cu o felie de lămâie și cu nelipsita gheață, ginul tonic este o băutură mereu la modă, întotdeauna dorită.

De aceea, e important ca ginul care intră în componenta acestui cocktail să fie cât mai bun, cât mai de calitate. În continuare am întocmit o listă cu 5 ginuri perfecte pentru un gin tonic de nota 10, dar și pentru alte cocktailuri de clasă:

Beefeater

Beefeater

Clasicul rămâne clasic pentru motive bine stabilite, iar Beefeater e un brand recunoscut pentru clasicismul său. Distileria în care se produce Beefeater datează din anul 1863, iar acest gin e nelipsit din baruri de zeci de ani. Beefeater a fost cel mai premiat gin al ultimei decade, iar prețul său de pornire este accesibil iubitorilor de gin de pretutindeni.

Combinația delicată de arome a ginului Beefeater face posibilă inclusiv degustarea lui simplă, însă recomandarea este să-l incluzi într-un cocktail. Conține un amestec parfumat de rădăcină și semințe de angelică, ienupăr, semințe de coriandru, migdale, lemn dulce, portocale de Sevilla și coajă de lămâie, ingrediente care-l recomandă pentru orice cocktail lung.

Beefeater e un gin aparte și îndrăzneț, care încă se produce în Londra, preparat după rețeta originală a fondatorului James Burrough.

Bombay Sapphire

Bombay

Cu deja binecunoscuta lui sticlă albastră, Bombay Sapphire este întotdeauna o alegere bună. Comparativ cu Beefeater e un gin relativ nou, dar care și-a câștigat rapid un renume în lumea ginurilor mondiale.

În componența lui Bombay Sapphire intră zece plante ierboase, ce provin din țări de pe aproape toate contiinentele. Pe lângă ienupăr, ginul conține coajă de lămâie, coriandru, rădăcină de angelică, rădăcină de iris, lemn dulce, migdale, piper uscat, boabe de paradis, scoarță de cassia.

De asemenea, brandul utilizează un proces de distilare unic pentru a crea un profil de aromă aparte. În loc să fiarbă plantele, Bombay Sapphire folosește un proces de infuzie de vapori pentru a elibera aromele.

Tanqueray

Tanqueray

Acest brand foarte bine vândut pretutindeni e cunoscut pentru versatilitatea lui, fiind preferatul multor barmani. Nu e un gin foarte scump, dar e unul care se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare.

Spre deosebire de majoritatea brandurilor de gin, Tanqueray preferă să-și păstreze rețeta secretă. Cu toate acestea, se știe că în componența lui intră patru ingrediente principale: ienupăr, coriandru, rădăcină de angelică și lemn dulce. E un gin care se bea ușor, perfect echilibrat, al cărui scop este mai degrabă să mențină „clientul” fericit decât să-i genereze arome prea puternice.

O înghițitură de gin Tanqueray oferă arome primare de ienupăr, cu adaosuri de citrice, flori și fructe. Ginul se produce urmând rețeta originală a lui Charles Tanqueray, care datează din anii 1830, fapt ce demonstrează că timpul conservă excelent valorile. Pentru cel mai bun rezultat, servește-l cu apă tonică și o felie de lime.

Hendrick’s

Hendricks

E aproape imposibil să dai greș cu o sticlă de Hendrick’s, și asta deoarece vorbim despre un brand care știe cum să-și încânte publicul. Deși Hendrick’s are o mare varietate de ginuri, cel mai popular rămâne originalul. Care conține trandafir și castravete, împreună cu alte 11 plante care compun formula lui unică.

E o băutură revigorantă, produsă într-un mod care nu se aseamănă cu celelalte moduri de producere a altor ginuri de pe piață. Ginul Hendrick’s este făcut în două distilatoare aproape antice, cantitatea rezultată fiind de 500 de litri la fiecare distilare.

Revenind la plantele din componență, acestea sunt, pe lângă clasicele ienupăr și coriandru, portocală, lămâie, angelică, rădăcină de iris, piper uscat, semințe de chimen, mușețel, soc și coada șoricelului.

Kingsbury London Dry Gin

Kingsbury

Construit în jurul numelui de origine anglo-saxonă Kingsbury, care trimite la un castel sau la o fortăreață regală, acest gin produs de Alexandrion sugerează grandoarea și rafinamentul specifice aristocrației engleze. Elemente ce se regăsesc, de altfel, în caracterul lui Kingsbury, care transmite senzațiii… regești consumatorului.

London dry Gin tipic, Kingsbury propune arome introduse exclusiv prin redistilare, în distilatoare tradiționale, în prezența tuturor plantelor naturale utilizate. Nu conține ingrediente artificiale, coloranți, alergeni sau alte arome în afară de cele obținute în mod natural din boabele de ienupăr și semințele de coriandru. Unicul ingredient adăugat, apa pură, provine din zona freatică subcarpatică, fiind filtrată printr-un procedeu sofisticat, care-i potențează gustul.

Citește și: 8 cocktailuri pentru doamne