Îți place coniacul? Această băutură franțuzească se consumă, în principiu, ca atare sau, cel mult, cu un cub sau două de gheață. Aromatic și savuros, coniacul în sine este o băutură care nu ar mai avea nevoie de nimic pentru a mulțumi papilele. Cu toate acestea, unii barmani aleg să-i împingă limitele și să-l adauge în cocktailuri care se dovedesc a fi extrem de interesante. Așadar, dacă dorești să implici coniacul în această zonă, iată 5 cocktailuri cu coniac pe care nu vei regreta că le-ai încercat:

Incredible Hulk

Incredible Hulk
Foto: slurrp.com

După cum îi spune și numele, Incredible Hulk este un cocktail cu o apariție bizară, fiind de un verde luminos și intens. În plus, este la fel de neobișnuit de delicios, fiind preparat cu coniac și Hpnotiq (o băutură alcoolică originară din New York, îmbuteliată în Franța și făcută din sucuri de fructe, vodcă și coniac).

Ingrediente

60 ml Hpnotiq original

60 ml coniac

Gheață

Se umple un pahar rocks cu gheață, apoi se adaugă Hpnotiq-ul. Se toarnă coniacul și se servește.

Sidecar

Sidecar
Foto: bhofack2

Sidecar este cel mai cunoscut cocktail ce conține coniac. Rețeta e veche de mai bine de un secol, iar băutura acrișoară trebuie să facă parte din abecedarul de gusturi al oricărui pasionat de cocktailuri. Coniacul este amestecat cu Cointreau și suc de lămâie.

Ingrediente

60 ml brandy, coniac, Armagnac sau bourbon

30 ml triple sec premium (Cointreau)

20 ml suc proaspăt de lămâie

Coajă de lămâie sau portocală, pentru ornat

Se toarnă ingredientele într-un shaker umplut cu cuburi de gheață. Se amestecă bine. Se toarnă totul într-un pahar de cocktail și se ornează cu coaja de lămâie sau portocală.

French Connection

French Connection
Foto: bhofack2

Ai nevoie de doar două ingrediente pentru acest cocktail aromat. French Connection este un amestec deloc complicat de coniac cu amaretto. „Dulceața” cu gust de nucă rezultată e un mod savuros de a te bucura de un digestiv după o masă delicioasă.

Ingrediente

Gheață

45 ml coniac

30 ml amaretto

Se umple un pahar rocks cu gheață. Se adaugă coniacul și amaretto și se amestecă.

Stinger

Stinger
Foto: bhofack2

La prima vedere, menta și coniacul nu par a face casă bună. Dar, în mod surprinzător, concluzia e greșită. De fapt, Stinger era cocktailul aristocraților din înalta societate newyorkeză la începutul secolului 20. Încearcă, așadar, această rețetă cu coniac și cremă de mentă.

Ingrediente

30 ml cremă albă de mentă

60 ml coniac

Gheață

Combină crema de mentă și coniacul într-un pahar. Adaugă gheața și amestecă până se răcește. Toarnă băutura într-un pahar rocks, împreună cu gheață proaspătă.

Vieux Carré

Vieux Carré
Foto: bhofack2

Împreună cu whiskey-ul de secară și cu vermutul dulce, coniacul prinde viață în cocktailul Vieux Carré. Vei mai avea nevoie de Bénédictine și de două tipuri de bitter pentru a prepara această rețetă originară din New Orleans – un must pentru oricine apreciază aromele intense.

Ingrediente

20 ml whiskey de secară

20 ml coniac

20 ml vermut dulce

1-2 stropi de bitter Angostura

1-2 stropi de bitter Peychaud

15 ml lichior Bénédictine

O cireașă sau o coajă de lămâie pentru ornat

Amestecă whiskey-ul de secară, coniacul, vermutul dulce, bitter-ul și Bénédictine-ul într-un pahar umplut cu gheață. Combină-le bine, apoi toarnă lichidul într-un pahar de tip old-fashioned, umplut cu gheață. Ornează cu cireașa sau cu coaja de lămâie.

Citește și: 8 cocktailuri pentru doamne, perfecte pentru a fi savurate toamna