Spa-urile reprezintă paradisul oricărei vacanțe. Locul în care lași la intrare orice stres pentru a te abandona în lumea divină a tratamentelor de tot felul, a masajelor, a rejuvenării. Ce-ai zice de un scrub cu zahăr sau de un masaj cu pietre fierbinți? Aproape orice e posibil în cele mai bune spa-uri care împânzesc Europa în lung și-n lat. Prin urmare, dacă te afli într-o vacanță europeană, în apropierea acestor minunate 10 locuri ale „pierzaniei” trupești și sufletești, nu le ocoli. Iată 10 spa-uri din Europa în care să te răsfeți la maxim:

Andronis Concept Wellness Resort, Santorini

Andronis Concept Wellness Resort

La Andronis Concept Wellness Resort din pitorescul sat Imerovigli nu ai parte doar de cele mai spectaculoase peisaje din insulă, ci de o vacanță completă (și complexă) într-una dintre camerele spațioase, cu piscină proprie de tip infinity, cu sesiuni matinale de yoga pe terasă, cu masaj în timp ce privești minunatul și renumitul apus de soare din Santorini.

Six Senses, Valea Douro, Portugalia

six senses

În ultimii ani, Portugalia a devenit o destinație foarte interesantă pentru iubitorii de spa-uri, iar deschiderea resortului Six Senses din Valea Douro a contribuit din plin la creșterea acestui renume. Este, de altfel, primul spa european al renumitului brand Six Senses, iar alegerea locației nu putea fi mai inspirată: într-o fermă restaurată de pe dealurile ce înconjoară Valea Douro.

Un loc specializat în terapii holistice, unde se pot măsura biomarkeri fiziologici și unde workshop-urile desfășurate in Barul Alchimist te învață cum să-ți faci propriile remedii naturiste. În spatele spa-ului sunt păduri cu trasee de drumeții și platforme suspendate pentru meditație, iar crama resortului e doldora de excelentele vinuri de Porto produse în zonă.

Palace Merano Espace Henri Chenot, Tirolul de Sud, Italia

Palace Merano Espace Henri Chenot

La Palatul Merano se utilizează sistemul biontologic Henri Chenot, un plan anti-îmbătrânire și de detoxifiere, bazat pe medicina occidentală, chinezească și ayurvedică, unul care creează legătura între minte, trup și subconștient prin folosirea de proceduri de oxigenare a sângelui, de nutriție și de hidroterapie, într-un pachet conceput special pe nevoile fiecărui client.

The Gainsborough Bath Spa, Anglia

gainsborough bath spa

Acest superb hotel de 5 stele te transportă pe loc în lumea luxului suprem, punându-ți la dispoziție un circuit de scaldă – Spa Village Bath – compus din piscine în care apa are diverse temperaturi, un alcov cu gheață și o serie de tratamente care mai de care mai tentante. La Gainsborough Bath Spa ai parte și de cel mai vechi și bun tratament de aromaterapie din Marea Britanie, perfect încadrat în filosofia unui brand care onorează la cote maxime tradițiile locale.

Château Saint-Martin & Spa, Provence, Franța

În satul Vence, la mică distanță de Nisa, se află Château Saint-Martin & Spa, construit pe ruinele unei cetăți din secolul 12, ce a aparținut Cavalerilor Templieri. O proprietate ce se întinde pe o suprafață de 14 hectare și oferă vizitatorilor priveliști spectaculoase atât asupra Mării Mediterane cât și a Alpilor Sudici. Clădirea, perfect încadrată în mediul înconjurător a fost restaurată de un celebru arhitect contemporan și decorată de proprietar – Maja Oetker, în spiritul unui castel, cu mobilă stil Louis XV și Louis XVI.

Spa-ul castelului propune tratamente de tip Sisley, în cabine ce se întind pe o parte a dealului și de unde nu pleci fără o relaxare totală, „vedeta” fiind o procedură care se numește Haute Couture Rose Tango și care e la fel de „dulce” precum îi sună numele.

D-Hotel Maris, Marmaris, Turcia

D-Hotel Maris

Înconjurat de păduri de pin, cu priveliști superbe asupra mării turcoaz, spa-ul de la D-Hotel Maris, din Marmaris, oferă un concept exclusivist – Mytha Spa – pentru rejuvenarea trupului și spiritului, care include o selecție de masaje și tratamente de înfrumusețare. Dacă ajungi aici, încearcă masajul Lightness & Vitality (la cap și umeri), care pune accent pe zonele de acupresiune, sau pur și simplu optează pentru un masaj corporal complet, cu uleiuri esențiale.

The Body Camp, Ibiza, Spania

Body Camp, Ibiza

La „tabăra” corporală din Ibiza ai parte de tratamente holistice în mijlocul unor decoruri balearice. O îmbinare de activități fizice, precum sesiunile de fitness, drumeție și chiar box, cu cele de life coaching, meditație și yoga. Recent, poți încerca programul Secret Sixth Sense Inner Power, condus de trainerul-șef Rick Parcell, care-și propune să „elibereze oamenii de criticul lor interior” și să-i învețe puterea vizualizării.

Borgo Egnazia, Puglia, Italia

Borgo Egnazia

Oricine are o familie cu copii mici, știe că vacanțele la spa par un vis imposibil. Nu și la Borgo Egnazia. Aici, clubul Trullalleri îi îmbie pe pitici cu activități diverse, precum gătitul pastelor sau spectacolele cu păpuși. În plus, cei mici pot trage un pui de somn, sub supraveghere, în timp ce tu te desfeți în spa-ul Vair, un loc în care predomină tratamentele organice, masajele sunt făcute de specialiști locali ce folosesc ulei de măsline, lămâie și salvie, iar băile amintesc de cele din vremea romanilor.

Terre Blanche Hotel and Spa, Provence, Franța

Ascuns în fascinanta regiune Provence, Terre Blanche este un stabiliment despre care se poate spune că e definiția șic-ului. Spa-ul este enorm, are o zonă de exterior, definită drept „spațiu zen”, unde poți să te relaxezi în timp ce savurezi un ceai de lămâie, în vreme ce camerele cu balcon de ceramică sunt cele mai… instagramabile spații pe care le-ai găsi într-un hotel. De asemenea, piscina în stil art deco este pur și simplu irezistibilă.

Akasha Holistic Wellbeing în Conservatorium Hotel, Amsterdam, Olanda

Akasha Holistic Wellbeing

O ședere la Hotel Conservatorium, din Amsterdam nu înseamnă doar cazarea într-o locație superbă și un ceai degustat în atrium după-amiaza, ci și accesul la Akasha Holistic Wellbeing. Un spa numit după elementul sanscrit al creației, un spațiu divin ce beneficiază de o piscină watsu și un hammam privat, la care, desigur, se adaugă numeroase tratamente și proceduri exclusiviste. Dintre acestea, mulți recomandă să încerci „Experiența celor șapte chakre”, în care se utilizează puterea oferită de cristale și contactul cu acestea, pentru reechilibrarea nivelului energetic.

Citeste si: Unele dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Provence