Dacă pe parcursul anului 2020 zona de accesorii și bijuterii s-a dovedit a fi mai degrabă rezervată, odată cu venirea sezonului rece, tendințele arată un impuls în privința atitudinii, accesoriile urmând să completeze cu o mai mare intensitate colecțiile de modă. La urma-urmei, de tot ceea ce ai nevoie pentru a transforma în totalitate o ținută este un accesoriu.

Ca și în alte sezoane, bijuteriile din toamna lui 2020 au înglobat unele piese pur și simplu extrem de glamuroase. Între acestea, cascade de nestemate, cercei-candelabru și o abundență de perle, plus numeroase obiecte sculpturale realizate din metale prețioase strălucitoare și voluminoase.

Vom remarca în sezonul rece de la începutul lui 2021 o întoarcere la tendințele ce se întrezăreau acum un an, precum lanțurile, motivele „animale” și, desigur, foarte multe perle. Să trecem în revistă câteva dintre tendințele în bijuterii pentru 2021:

Perle pe lanțuri

chanel perle si lanturi
Foto: Chanel // Armando Grillo – Gorunway.com

Combinația dintre lanțurile de tip „industrial” și delicatele și femininele perle a fost una dintre tendințele toamnei 2020. E o alăturare ciudată și contradictorie, pornită de la cei de la Moschino, care au venit cu propunerea unui șirag de perle asortat cu un lanț voluminos. Varianta a fost apoi mai puțin deranjantă pusă în scenă de Chanel, care a scos mai bine în lumina reflectoarelor grația perlelor.

Perle unice

Prabal Gurung perle
Cercei cu perle Prabal Gurung / Foto: Pinterest

Precum diamantele sau cristalele, perlele rămân o prezență constantă în caruselul frumuseții. Iar toamna lui 2020 le-a pus și mai mult în valoare, fie că a fost vorba de combinația cu lanțuri, fie că au apărut de sine stătătoare. Perlele vin în sezonul rece în ideea de cercei cu forme ciudate (precum cei de la Prabal Gurung), purtați peste ureche, și nu în lobul acesteia.

Perle de dimensiuni diverse adaugă un touch organic delicatelor chokere de aur propuse de Adeam, pentru un look în același timp elegant și unic. Alte accesorii creative care includ perle se regăsesc în colecțiile Jill Sander, Moschino, Shrimps și Simone Rocha.

Cascadele de bijuterii

cascade bijuterii
Foto: Pinterest

Una dintre cele mai spectaculoase tendințe o reprezintă cascadele de bijuterii, care includ șiruri peste șiruri de lanțuri sau plase din diverse giuvaeruri. Imaginile spun totul, dar e de remarcat că pentru prima oară cascadele au apărut la prezentarea Area, alte case de modă care au continuat ideea fiind Gucci și Off-White.

Franjurile

franjuri
Foto: Pinterest

Franjurile erau un alt element previzibil pentru a intra în vogă în toamna lui 2020, cu bătaie lungă pentru iarna lui 2021. Prada a deschis balul, iar franjurile lor nu au intrat excesiv de mult pe zona de lux, tendința fiind de a avea chokere jucăușe, făcute din piele subțire, metalică, din care se revarsă pe piept franjuri colorate, eventual din mărgele.

Prin contrast, franjurile de la Paco Rabanne frizează extravaganța, cu decorațiuni de tip eșarfe și turbane. Alte utilizări interesante ale franjurilor se pot vedea la Celine și Salvatore Ferragamo.

Bijuterii în forme de animale

Lănțișor cu scorpion Tom Ford
Lănțișor cu scorpion Tom Ford

Dacă ești genul de persoană căreia îi place să poarte bijuterii amuzante, probabil te vei bucura de această tendință a sezonului rece 2020-2021, în care designul obiectelor de valoare capătă deseori forme de animale.

De pildă, scorpionii de cristal au dominat prezentările Balmain, fiind prezenți pe cercei și chokere. Giambattista Valli, în schimb, a utilizat șerpii de cristal pe coliere. Stella McCartney și Lanvin au prezentat bijuterii având în centrul atenției maimuța. Broșe mari, în formă de maimuțe aurite, au decorat poalele hainelor, în vreme ce alte maimuțe din aur, mai mici, se agățau de cercei. Bijuterii cu forme de animale au prezentat și Carolina Herrera, Oscar de la Renta și Chloé.

Amulete

amulete bijuterii
Foto: glowsly.com

Lanțurile și brățările cu amulete aduc un strop de „zgomot” oricărei ținute, dându-i un plus de senzualitate. Tendințele sezonului încorporează amuletele în bijuterii. O fac, de pildă, cei de la Christian Dior, care-și completează accesoriile cu pești, inimi, monede și alte obiecte mici, din aur. Ne așteptam la amulete prezente pe lanțuri și brățări, însă ele apar inclusiv pe inele.

Dolce & Gabbana apelează la amulete în formă de inimi și monede, care atârnă de coliere, lanțuri și brățări, aurul fiind metalul prețios dominant. Pe de altă parte, Nicole Miller prezintă o gamă bogată de amulete pe coliere groase, într-un fel care combină stilul industrial cu cel boho-chic.

Manșete

mansete
Foto: glowsly.com

Cu ce ai putea asorta mai bine un choker decât cu o brățară de tip manșetă? Casele de modă au prezentat seturi de chokere și manșete, dar și elemente separate. Celine, de pildă, are în colecția nouă manșete mari, din aur, cu un șirag de pietre încrustate pe centru. Brățările tip manșete de la Alexander McQueen vin cu un efect dramatic, fără a-și pierde eleganța, la fel ca chokerele aceleiași colecții. Iar Rick Owens a dezvăluit o brățară-manșetă  sub forma unei cătușe, menită să transmită în același timp un mesaj politic.

Citește și: Tendințe pentru iarna 2021 – Accesorii

Ti-a placut? Da mai departe:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter