Dacă în prima parte am trecut în revistă tendințele sezonului rece 2020-2021 în privința bijuteriilor, acum să ne aruncăm o privire asupra tendințelor accesoriilor pentru iarna lui 2021, așa cum au fost prezentate ele pe parcursul anului 2020 de către cele mai mari case de modă din lume.

Hamuri

ham vogue
Colecția Michael Kors / Foto: Gorunway.com / Vogue

Hamurile au devenit din ce în ce mai prezente în ultimii ani, pentru ca în 2020 să „explodeze”, fiind tot mai folosite în prezentările de modă ale titanilor.

Colecția Junya Watanabe a scos în evidență hamurile de piele de culoare roșie sau neagră, purtate peste haine de lână clasice sau de inspirație masculină, ele aducând un strop de inspirație sexy unei ținute mai degrabă austere.

La Gucci, hamurile late, din piele neagră, cu detalii argintii, adaugă contrast rochiilor cu look puritan. Nu în cele din urmă, la Alexander McQueen, un ham purtat peste o rochie albă, voluminoasă, cu mâneci bombastice, transformă imaginea feminină într-una mai degrabă războinică.

Curele late

curele
Foto: glowsly.com

Curelele late cu catarame pătrate/dreptunghiulare revin în atenție, după boom-ul de la jumătatea anilor 2000. Ele apar acum purtate peste paltoanele din colecția Rochas, dar și peste rochiile lor vaporoase.

Curelele Saint Laurent sunt o declarație stilistică, multe dintre ele având un design ceva mai lat, cu o cataramă mai mare ca de obicei. Sunt purtate la fuste-creion și la colanți de latex, cu talie înaltă, pentru a accentua formele.

La Elie Saab, în schimb, acest accesoriu prinde forme ce amintesc de curelele japoneze obi, grație unui strat din frânghie neagră, atașat pe suportul lat al curelei.

Mânușile lungi

manusi lungi
Foto: glowsly.com

Mânușile lungi și elegante reprezintă una dintre principalele tendințe în accesoriile anului 2020, ele aducând plusul de lux în orice ținută de seară. Ușor ridicole, foarte dramatice, dar perfecte pentru a încălzi brațele pe parcursul evenimentelor din serile răcoroase.

Majoritatea caselor de modă au prezentat mânuși lungi. Cele de la Erdem ajung până deasupra cotului și vin în tonuri deschise și metalice, fiind făcute din materiale ușoare. Giambattista Valli a prezentat o pereche de mânuși neon, pe care le-a asortat la un material imprimat floral. Mânuși interesante găsim și la Richard Quinn, Anna Sui, David Koma, Tadashi Shoji, Marc Jacobs și mulți alții.

Mânușile din piele

manusi piele
Foto: glowsly.com

Mânușile apar făcute din tot felul de materiale în prezentările de modă, însă cele din piele sunt cele mai prezente, aducând un plus de căldură și de sens practic, în formă clasică.

Valentino a prezentat mânuși din piele suplă, lungi, care trec de cot, de culoare roșie, neagră, maro sau vișinie, cu un design mai larg, care le permite să se încrețească elegant. Mânuși similare vedem și la Balmain, unde însă e greu să ne dăm seama de lungimea lor, ele fiind purtate sub paltoane cu mâneci lungi.

Marc Jacobs a prezentat mânuși din piele mai scurte, care se întind până la încheietura mâinii, având un efect elegant și un look feminin. Nu rare sunt și mânușile din piele de inspirație rock, cu degetele goale.

Eșarfe la baza gâtului

esarfa
Foto: glorytrends.com

O eșarfă sau o bandană înfășurată strâns pe gât poate avea un șarm retro, fiind exact ceea ce și-au dorit marii designeri pentru 2020-2021. Vibe-ul vintage apare la Shrimps, de pildă, acolo unde eșarfele și panglicile se asortează cu rochiile sau paltoanele, fiind înfășurate de mai multe ori în jurul gâtului, apoi legate cu fundă mică, în lateral.

Cei de la Saint Laurent sunt mai subversivi, cu eșarfe legate în față, precum cravatele ascot, pentru o imagine masculină și un look Victorian adăugat unei ținute oversize, cu blazere inspirate din anii 80. În fine, Etro s-a inspirat tot din cravatele ascot masculine, de această dată în combinație cu un look nomad, colonial.

Citește și: Cele mai bune smartwatch-uri pentru femei

Ti-a placut? Da mai departe:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter