După anul dificil pe care l-am trăit cu toții, nu e o surpriză faptul că tendințele legate de designul interior pentru 2021 se axează în principal pe confort. În 2021 vom căuta confortul, indiferent că vom dori elemente solare în liniile clare ale unui minimalism estetic (stilul Japandi) sau că vom achiziționa o canapea de catifea ce amintește de canapeaua bunicii, dar care te face să te simți cu adevărat „acasă”. Designul și decorațiunile interioare pentru 2021 sunt despre a crea o locuință confortabilă, funcțională și, foarte important, care să-ți reflecte personalitatea.

Friluftsliv (sau noul Hygge)

Friluftsliv
Foto: Pinterest

Pandemia de coronavirus a alungat din locuințe micile comunități, trimițându-le în spații deschise, care au căpătat o nouă și majoră importanță. În loc să îmbrățișăm deja cunoscuta filosofie nordică hygge și să ne cuibărim în interior, multă lume se îndreaptă spre un nou concept danez – friluftsliv. Sau „viața liberă afară”.

Experții sunt de părere că în 2021 vom profita din plin de avantajele curții, balcoanelor, spațiilor exterioare (în caz că le avem sau că avem unde să le accesăm). Pentru a le amenaja, ne vom îndrepta atenția mai mult către mobilierul rezistent la apă, către cel de grădină și chiar către suporturile de pahare pe care să le montăm pe banalele balcoane.

Uși și despărțitoare

room divider
Foto: contemporist.com

O altă tendință care devine din ce în ce mai evidentă în postările de pe Pinterest este dată de renunțarea la spațiile foarte deschise în favoarea celor divizate. Cum, recent, locuința a început să funcționeze și ca birou, sală de fitness sau spațiu de creație, a apărut nevoia de intimitate și de creare a unor zone separate.

Tonuri terestre

tonuri terestre
Foto: hommes.studio

E stabilit deja: tonurile terestre – incluzând aici bejul, maroul, ambra și teracota, își vor continua perioada de „dominație” și în 2021. Una dintre principalele tendințe care apare foarte des în discuțiile cu designerii și constructorii este interesul crescut pentru nuanțele de maro. La care se adaugă, complementar, practic orice nuanță terestră, de la bej la nisipiu.

Plăci de faianță supradimensionate

placi mari de gresie si faianta
Foto: contemporist.com

A trecut vremea plăcilor mici de faianță și gresie, ale căror numeroase rosturi erau tot mai greu de curățat. Acum, baia trebuie dotată cu plăci supradimensionate, cu ajutorul cărora avem parte de mai puține linii și, automat, de o „dezordine” vizuală mult mai redusă. În plus, o placă de uriașă de gresie sau faianță va crea senzația de spațiu mai mare într-o baie de dimensiuni reduse.

Stilul grandmilenial

design grandmilenial
Foto: Annie Schlechter

Inspirat de confortul de odinioară, din locuința bunicilor (canapeaua de catifea, pernuța de ace, draperiile cu modele florale), milenialeii își decorează locuințele într-un stil nostalgic. De aceea, experții estimează că vom vedea din ce în ce mai multe tușe vintage și modele de stil vechi, în combinații cu culori îndrăznețe și moderne.

Tuburi neon

neon lights
Foto: architectureartdesigns.com

Iluminarea interioară cu tuburi neon pare să revină la modă. Tuburile customizate, cu aspect artistic, amuzant, dar și „neoanele” cu LED-uri sunt la mare căutare. Dacă scotocești pe Pinterest despre „neon room” vei găsi o sumedenie de idei simpatice, care pot da personalitate (și lumină) dormitoarelor sau altor încăperi.

Japandi

japandi
Foto: ward5design.com

Stilul japandi e o combinație între designul japonez și minimalismul scandinav, aducând în prim-plan liniile simple și paletele de culori neutre, spații luminoase și tonuri deschise. Japandi e caracterizat de piese de mobilier de calitate, multe realizate manual, care nu costă o avere. Interesul pentru japandi a devenit enorm, dorința de transformare a locuinței într-un sanctuar liniștit și confortabil fiind din ce în ce mai mare.

Citește și: 10 lucruri din living de care trebuie să scapi de urgență

Ti-a placut? Da mai departe:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter