Sucurile verzi sunt populare în întreaga lume. În principal, când vorbim despre un suc verde, vorbim despre combinarea unor fructe și legume pentru a da naștere unei băuturi foarte sănătoase și ușor de consumat. Sucurile verzi sunt pline de nutrienți și au o listă impresionantă de beneficii pe care le oferă sistemului imunitar și sănătății, în general. Dacă dispui de blenderul și ingredientele potrivite, e floare la ureche să-ți prepari un suc verde în doar câteva minute. Iată de ce ar trebui s-o faci zilnic:

Sucurile verzi îți ridică nivelul de energie

suc verde
Foto: Anna-Ok

Dacă te simți obosit, în momentul în care optezi pentru un suc verde (în detrimentul unei cafele sau a unei băuturi energizante) îți vei ajuta organismul cu un boost de energie sănătoasă. Cafeaua, ceaiul și băuturile energizante îți pot da un „brânci” când ești cu bateriile consumate, dar ele nu vor combate adevăratul motiv pentru care te simți obosit.

Dacă organismul nu are parte de nutrienții de care are nevoie, efectele se văd imediat – apar oboseala și somnolența. Sucurile verzi sunt ideale pentru a crește doza de nutrienți și, automat, nivelul energetic.

Sucurile verzi îmbunătățesc sănătatea stomacului

Stomacul se află în centrul atenției când vine vorba de sănătate, de aici plecând de multe ori starea de fericire sau de deprimare. Stomacul afectează fiecare aspect legat de sănătate, de aceea e important să ai grijă de el și să te asiguri că se află într-o stare perfectă. Multe sucuri verzi sunt pline de enzime, probiotice și prebiotice care au în vedere sănătatea stomacului și care, totodată, impactează starea generală de bine a organismului.

Sucurile verzi îmbunătățesc sistemul imunitar

green juice
Foto: kieferpix

Odată cu pandemia am aflat cât de important este să ai un sistem imunitar de fier. Un pahar de suc verde pe zi este cea mai bună modalitate pentru a ne susține și întări sistemul imunitar, acest lucru datorându-se faptului că aceste băuturi sunt pline de nutrienți. Sistemul nostru imunitar are nevoie de o gamă variată de nutrienți – zinc, vitamina C, vitamina D etc. Iar aceste elemente se regăsesc din plin în fructele și legumele verzi, având rolul de a ne proteja împotriva bolilor.

Sucurile verzi detoxifiază organismul

suc verde
Foto: marijana1/Pixabay

Indiferent cât ești de grijulie și atentă cu alimentația și cu stilul de viață în general, lumea modernă te supune în mod constant la atacul unei game variate de toxine care se regăsesc în mâncare, apa de băut, mobilă și chiar în aerul pe care-l respiri. Aceste toxine pun o presiune imensă pe organele din corp și în special pe ficat. Sucurile verzi asigură sănătatea organelor vitale, în special cea hepatică. Cercetătorii au aflat că legume precum broccoli sunt excelente atunci când vrei să faci o cură de detoxifiere a ficatului, asigurând eliminarea eficientă a toxinelor din organism.

Rutina de a bea un pahar de suc verde pe zi se poate transforma într-o metodă eficientă de îmbunătățire a sănătății generale. Mai multă energie, un stomac mai sănătos, un sistem imunitar mai bun și o detoxifiere eficientă – iată doar patru dintre beneficiile oferite de sucurile verzi.

Citește și: Tendințele culinare ale anului 2021

Ti-a placut? Da mai departe:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter