RUUMY

Simina Filat este o proaspata absolventa a Universitatii Nationale de Arte – sectia design, o tanara foarte talentata si pe care o cunosc de ceva timp. Am incurajat-o intotdeauna sa isi duca visul mai departe si, iata ca… exact asta a facut! Simina este un om bun si frumos, dar si un designer pe care va recomand sa il urmariti pentru ca are foarte multe de oferit!
Simina ne propune acum un concept foarte inedit, RUUMY, despre care am reusit sa ii smulg cateva informatii. Va las sa le cititi si sa intrati in comunitatea www.siminafilat.com!

1. Simina, ce este Ruumy?

RUUMY este un concept de baza care porneste de la modelul unui „sac” si pe care se intervine cu alte elemente, accesorii sau ornamente ce tin de moment. Conceptul lucrarii mele presupune realizarea unui obiect nou, care nu a existat, cu o formă aparent simplă, geometrică, atent calculată, 2,5 m x 2,5 m, cu aspectul unui perete puzzle, ale carui piese au, individual, prin demontare, o viata proprie!

2. De ce… Ruumy?
„Room = camera” RUUMY = spatios, comfortabil, spatial, un adjectiv al spatiului, o limita nevazuta dar mereu acolo, utila, un acolo care defineste un alt… acolo „vecin”, un impreuna spatial, existand alaturi, un definit, un definit prin alt definit, un cuprins alaturat comfortabil unui alt cuprins. Un plan vibrant, o suprafata palpitanta, o membrana tesuta in zeci de diagonale, o natura concreta in destesere si tesere, in desfacere si refacere. O natura ambigua: cand spatiu, cand timp, cand vesmant, cand gand, cand gest, cand tesere cand destesere.

3. Cum a luat nastere acest concept?
Crearea acestui concept, dar și a produsului în sine, au luat naștere ca urmare a unei îndelungi cercetări practice si teoretice, dar si exploratorii, pe piata. Privind partea practică, am pornit de la dorința clientelor de a-și personaliza gentile, fapt observat în ultimul timp în atelier. Astfel, fiecare dintre clientele cu care am purtat discutii privind modelul ce urma să fie achizitionat, si-a dorit ca obiectul finit sa poarte o semnatura proprie data, de exemplu, de alegerea baretelor – lungimea fiind corelată cu tipul lor de fizionomie -, dar si de dorinta de a purta genti care sa fie cat mai confortabile. De altfel, clientele isi doresc genti usoare si versatile, fiind atrase de gasirea unui obiect cu posibilitate de transformare in diferite forme pentru a schimba look-ul lor final.

4. Mi-ai spus ca Ruumy are mai multe intrebuintari
Prin aceste piese incerc eliminarea limitelor dintre cele 3 tipuri diferite de design: interior, de obiect si vestimentar. Totodata, o noutate pe care o aduc in sfera designului romanesc este aceea de a face cumparatorii sa interactioneze, realizand astfel o comunitate care se manisfesta atat in mediul online, cat si fizic, o comunitate care se bazeaza pe incredere, respect si sharing. Astfel, atat pe platforma online, cat si spatiul fizic de intalnire, le permitem membrilor sa faca schimb si sa imprumute piese intre ei, dar si sa beneficieze de produse «tester» oferite de noi, astfel incat, fiecare isi poate construi o piesa diferita, purtabila in functie de moment.
Prin acest demers, indemn clientul sa ia parte la crearea propriului sau accesoriu, sa fie parte din proces, sa devina colaborator la co-design si parte componenta a unei comunitati RUMMY!

Ti-a placut? Da mai departe:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter