Atunci cand visam frumos, iar asta are legatura, de obicei, cu numarul de perechi de pantofi pe care ar trebui sa il avem in dressing, ar fi minunat ca niste nume celebre sa semneze macar cateva dintre modele! Iar unul dintre acele nume este… Manolo Blahnik!

Manolo Blahnik

Manolo Blahnik 2

Desi Manolo a absolvit scoli de prestigiu precum “École des Beaux-Arts” si Stage Set Design la “Louvre Art School” din Paris, el nu a studiat cum se fac pantofii, ci a invatat pe cont propriu.

Si-a dorit sa devina scenograf, dar a deschis primul magazin de pantofi la inceputul anilor ’70, iar de atunci incaltamintea sa a devenit la fel de celebra ca si persoanele care au purtat-o de-a lungul timpului. A fost meritul lui Blahnik pentru revenirea in forta a pantofilor stiletto, chiar si in momentele in care platformele faceau “ravagii” in moda. Ca regula generala, pana si cele mai traznite modele pe care Manolo le-a executat vreodata, au avut intotdeauna un toc clasic, cui.

Este cunoscut si pentru faptul ca, asemenea unui couturier, se limiteaza la un numar mic de piese pe fiecare creatie in parte, devenind astfel mai pretioase si mai usor de recunoscut. Absolut toate modelele sunt sub semnatura proprie, de la desen, la tipar si pana la constructia calapoadelor pe care le executa el insusi, manual.

Manolo Blahnik.001

In atelierul sau sunt asezate frumos, in ordine cronologica, toate mostrele de pantofi construite vreodata, 25.000 la numar pana acum, colectie care creste pe zi ce trece.

manolo-blahnik-5

Madonna i-a marturisit unui biograf ca, pantofii lui Manolo Blahnik sunt chiar mai buni decat…”sexul”, artista nefiind singura vedeta de talie mondiala care a cazut de la inaltimea unor tocuri ametitor de inalte…

Sarah Jessica Parker, vedeta din “Sex and the City”, a  declarat si ea ca: “As putea sa alerg la maraton incaltata cu pantofii lui Manolo!”, motivata fiind astfel, sa isi lanseze propria linie de incaltaminte, SJP, in colaborare cu Manolo Blahnik.

manolo-blahnik_sarah-jessica-parker

manolo-blahnik_-shoes

Ti-a placut? Da mai departe:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter