Palatul Suter este o bijuterie arhitecturală construită în perioada 1902-1906 în stil neoclasic cu influențe brâncovenești de către arhitectul elvețian Gustav Adolf Suter, un apropiat al Regelui Carol I al României. Clădirea, restaurată în anul 2007 și transformată în boutique hotel de 5 stele, a fost renovată integral în 2017, deschizându-se ca Suter Palace –  Heritage Boutique Hotel la sfârșitul anului 2018. Micul palat se înalță cu o forță și o eleganță surprinzătoare, într-o locație extrem de discretă și reconfortantă, aflată în cel mai înalt punct natural al Bucureștiului.
Suter Palace reprezintă un concept de ospitalitate contemporană de 5 stele +, găzduit într-o clãdire de patrimoniu istoric, îmbinând astfel armonios trecutul cu prezentul și proiectând cu viziune viitorul.

Interiorul Palatului reprezintă o declarație de design în stil atemporal, ce îmbină într-un mod coerent si foarte plãcut privirii liniile clasice cu o cromatică îndrăzneață, actuală, uneori chiar provocatoare. În amenajarea interioară s-a lucrat la standardele unei lucrări de artă arhitecturală: au fost utilizate cele mai prețioase și rezistente materiale precum podele din marmură și granit din Spania și America de Sud, boiserie executată de artizani italieni si care îmbracă pereții în lemn de nuc, vișin și cireș, cămine mari în marmură și piatră specială, candelabre prețioase din cristalele de Murano, Strass sau Svarowski, tapete personalizate, foiță de aur, mătase, catifea, broderii.

Toate, simboluri ale unui stil de viață desăvârșit, le sunt oferite oaspeților într-o manieră deloc ostentativă, ci într-o notă actuală, acompaniate fiind de cele mai sofisticate facilități digitale contemporane.

În lobby-ul hotelului ‘tronează’ impresionantul candelabru din Cristale de Murano, cel mai mare candelabru de acest fel din Europa, de peste 14 metri lungime și având mai mult de 2000 de baghete din cristal, inspirat de lucrarea “Coloana fără sfârșit” (Coloana Infinitului) a lui Constantin Brâncuși,  care pregătește scena pentru primirea celor mai pretențioși și sofisticați invitați, promițându-le o ședere de neuitat!

Multumiri Suter Palace pentru sprijinul acordat in realizarea acestui material!
Credite foto: Remus Agatinei

Ti-a placut? Da mai departe:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter