LBD – Little Black Dress

Rochia neagra este ACEA piesa vestimentara care te scoate intotdeauna din incurcatura, mai ales atunci cand nu stii cu ce sa te imbraci la un eveniment la care trebuie sa ajungi.
Daca pana in anul 1926 negrul era asociat doliului si purtarea lui era considerata indecenta in altfel de circumstante, din acel an, o data cu publicarea unui articol in revista Vogue America in care Coco Chanel aparea alaturi de schita unei rochii negre – cat se poate de simpla, cu un croi drept si cateva linii diagonale -, moda s-a schimbat pentru totdeauna.
Chanel, care s-a inspirat pentru crearea acestui model din uniformele orfelinatului in care fusese abandonata, si-a dorit sa creeze rochia perfecta, versatila, accesibila oricarei femei, din orice clasa sociala.
Mica rochie neagra, propusa atunci de Madame Coco, a fost denumita de Vogue“Chanel’s Ford”, comparata fiind cu celebrul automobil, Model T, despre care Henry Ford spunea ca: “…se poate comanda in orice culoare, atata timp cat este… negru”. Revista mai facea si previziunea ca, mica rochie neagra, LBD – Little Black Dress, va deveni o uniforma a femeilor cu bun gust!
 Dand timpul pe repede inainte, Vogue a avut dreptate!

Credite foto: WEB

Ti-a placut? Da mai departe:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter