Unele dintre cele mai admirabile ctitorii ale naturii, adevarate bucati rupte din Rai, sunt insulele. Sa continuam incursiunea in cele mai spectaculoase destinatii insulare ale Planetei albastre!

11 Insula Boracay, Filipine

boracay

Dintre toate miile de insule care formează arhipelagul filipinez, Boracay este considerata a fi una dintre cele mai idilice destinatii de pe Terra. Este o insulă mica, de doar 7 km lungime, dar de o frumusete paradisiaca.

Iar plajele sale cu nisip alb sunt absolut fascinante!

12 Bermuda

bermuda

Insulele Bermude alcatuiesc unul dintre cele mai exotice arhipelaguri ce “rasar” din apele de un albastru pur ale Oceanului Atlantic de Nord. De o frumusete aparte, Bermuda fascineaza prin diversitatea peisajelor si melanjul sau cultural. Si da, are niste plaje senzationale, cu nisip roz… De vis!

13 Maui, Hawaii

maui

Maui este o mica insula vulcanica, una dintre cele mai frumoase ale arhipelagului Hawaii. Arida si lipsita de vegetatie pe partea vestica, in est se bucura de o vegetatie abundenta si numeroase cascade – un adevarat paradis pentru toti cei dornici de aventura! Aloha!

14 Tahiti, Polinezia Franceza

tahiti

Cea mai cunoscuta insula din Polinezia Franceza are un ecosistem de exceptie si peisaje exotice de neuitat! Polinezia este foarte greu de egalat in splendoare.

15 Capri, Italia

capri

Poate cea mai frumoasa insula a Italiei, Capri merita pe deplin sa apara pe lista celor mai frumoase insule din lume. Superba, cosmopolita si plina de viata, Capri a fost inca din antichitate o destinatie de top. Lucrurile au ramas exact la fel si astazi, insula fiind de o frumusete desavarsita!

16 Zanzibar, Tanzania

zanzibar

Arhipelagul Zanzibar, situat destul de aproape de coasta de est a Africii, in Oceanul Indian, este o regiune semi-autonomă a Tanzaniei. Plaje cu nisip fin, apa de culoarea turcoazelor, aer inmiresmat cu arome de vanilie, stele de mare in culori naucitoare… Zanzibar are toate ingredientele necesare pentru a fi vazut macar o data in viata!

17 Renaissance Island, Aruba

aruba

Renaissance Island este o oaza tropicala privata care iti va ramane pentru totdeauna in suflet! Pe langa peisajele care iti taie respiratia, pe plajele cu nisip alb te vei bucura si de compania superbelor pasari flamingo.

18 Great Barrier Reef & Whitsunday Islands, Australia

Great barrier reef

Marea Barieră de Corali este formata din aproximativ 2900 de recifuri individuale și peste 900 de insule ce se intind pe mai mult de 2300 de km, alcatuind o incredibila structura vie, vizibila chiar si din spațiu.

Whitsunday lslands

Whitsunday Islands sunt o colectie spectaculoasa de 74 de insule localizate chiar in inima Marii Bariere de Corali, un adevarat paradis inconjurat de ape de azur si decorat cu splendide “gradini” submarine…

19 Azore, Portugalia

azore

Superbul arhipelag portughez este o adevarata minune a naturii! Noua piscuri vulcanice se ridica maiestuoase din apele adanci ale Oceanului Atlantic, fiind printre cele mai tinere, dar si cele mai frumoase insule ale lumii!

20 Insula Skye, Scotia

Isle of Skye

Insula norilor este renumita pentru frumusetea sa salbatica, peisajele sale dramatice fiind o sursa de inspiratie pentru nenumarate povesti, cantece sau filme. O destinatie “must see”, Isle of Skye este o adevarata bucurie pentru ochi, minte si suflet!

Citeste si: Insule de viata intr-o mare de albastru – Partea I

Ti-a placut? Da mai departe:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter