Facebook Stories au apărut în urmă cu câțiva ani, dar abia de când au fost adăugate la aplicația Facebook pentru smartphones au început să fie folosite pe scară largă. Dacă „urăști” Facebook Stories, dar, totuși, ai vrea să știi la ce folosesc (și în ce fel) sau dacă nu prea ai idee cu ce „se mănâncă” această caracteristică a Facebook-ului ce pare similară cu cea de pe Instagram, încercăm să facem în cele ce urmează o mică „disecție” a ei:

Facebook Stories durează 24 de ore, după care sunt arhivate

facebook stories

Facebook Stories sunt fotografii, clipuri video sau pur și simplu texte scrise pe un fundal colorat, care sunt postate în partea superioară a timeline-ului. Ele au o durată de viață de 24 de ore, prin urmare principala lor caracteristică este efemerismul. Într-un Facebook Story, practic, pui esența unei zile – ce ți se pare ție că a fost mai important în acea zi, fie că e vorba de ceea ce ai făcut, de ce ai vizitat, de starea pe care o ai sau pur și simplu de un cântec care ți-a plăcut foarte mult.

Facebook Stories sunt postări, precum cele de pe timeline, doar că formatul e diferit. Diferența majoră provine din faptul că oamenii pot vedea postările tale în ordine cronologică dacă derulează timeline-ul, în vreme ce, dacă prietenii au ratat Facebook Story-ul postat în urmă cu mai mult de 24 de ore, nu vor mai avea șansa să-l vadă vreodată. Cu toate astea, Stories-urile sunt arhivate deîndată în profilul tău, pentru a le revedea mai târziu, în caz că dorești.

Ai acces la filtre amuzante dacă folosești camera foto prin intermediul Facebook-ului

facebook stories

Facebook Stories ar trebui să fie amuzante, colorate, inedite etc. Poți folosi fotografii făcute deja și stocate în telefon sau în computer, dar cel mai bine ar fi să creezi conținut utilizând direct camera foto a aplicației Facebook. Există câteva trucuri pe care cei de la Facebook le-au integrat în aplicația lor pentru smartphone-uri, tocmai pentru a face experiența Facebook Stories mai plăcută și mai interesantă.

Prin urmare, poți accesa filtre, măști, cadre și alte lucruri interactive care să-ți sporească în mod amuzant creativitatea. Te poți transforma într-un panda, într-un copil „înflorit”, etc. Poți crea un sondaj sau îți poți provoca prietenii să-și exprime o opinie în legătură cu diverse lucruri. Poți utiliza Facebook Stories și pentru business, folosindu-te de capacitățile de editare foto ale aplicației, pentru a promova diverse lucruri. De pildă, poți anunța un giveaway prin intermediul unui Story, prin intermediul cărora oamenii să se înscrie și să aibă posibilitatea de a câștiga un premiu.

Story-ul e distribuit în mod automat în Messenger

Unul dintre cele mai importante lucruri care fac din Facebook Stories o caracteristică interactivă a Facebook-ului este faptul că acestea sunt distribuite automat în Messengerul aplicației. Deocamdată nu poți face și cross pe Instagram, dar probabil în curând vom avea și această posibilitate, cei de la Facebook aflându-se în plin proces de testare. Ceea ce înseamnă că, automat, un Story va putea fi văzut de un număr mult mai mare de persoane.

Există o aplicație care îți salvează automat Facebook Stories

În caz că te întrebi dacă-ți poți salva și în alt fel Stories-urile, în afară de arhivarea lor în Facebook, ei bine, da, există o aplicație prin intermediul căreia poți face asta, foarte bună și dacă vrei să salvezi unele rețete, de pildă, sau să păstrezi o serie din același tip de conținut.

Această aplicație se numește Friendly for Facebook și are versiuni atât pentru Android cât și pentru iOS. După ce o instalezi, trebuie să te loghezi cu contul de Facebook, apoi vei vedea că există o opțiune prin care să descarci și să salvezi Stories-urile tale și ale prietenilor. Ca o paranteză, aplicația e foarte bună și dacă vrei să gestionezi din același loc mai multe conturi de Facebook, Instagram și alte rețele sociale.

În concluzie, dacă ești un utilizator constant al Facebook-ului, învață să integrezi și Facebook Stories în viața ta „socială”, pentru a avea parte de multă distracție, dar și pentru a-l folosi ca pe un nou instrument de promovare a afacerii pe care o gestionezi.

Citește și: 10 muzee virtuale de vizitat pe timp de pandemie

Ti-a placut? Da mai departe:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter