De ce Rennes?

Pentru ca meriti…

1. … sa renunti la masina macar pentru un weekend! Odata „aterizat” in Rennes, poti inchiria o bicicleta, poti merge pe jos, cu tramvaiul, cu metroul… cu trotineta, cum vrei tu, important este sa ajungi in centrul vechi al orasului si sa te „pierzi” in multime!
2. … sa te bucuri de un loc frumos, curat, prietenos cu turistii si foarte cosmopolit!
3. … sa te plimbi pe stradutele medievale, cu casute pitoresti din lemn, vopsite in culori vii, care iti vor incanta inima… dar si prietenii de pe retelele de socializare!
4. … sa vizitezi galeriile de arta care adapostesc lucrari importante sau sa admiri cladirea Parlamentului Breton – toate sunt adevarate capodopere ale arhitecturii!
 5. … sa vezi cum arata, sambata dimineata, una dintre cele mai mari piete de flori, fructe si legume din Franta – Place des Lices! Si cum se face curatenie imediat dupa orele de program… de parca nici nu ar fi existat vreo piata pe acolo! 6. … sa ii admiri istoria zbuciumata – mare parte a orasului a ars, timp de o saptamana, in anul 1720. Din pacate, 900 de case au pierit atunci in flacari, insa cele ramase in picioare – uneori in pozitii ciudate, frante, cocosate – stau marturie a trecutului glorios si alcatuiesc o zona extrem de pitoreasca. Multe dintre aceste cladiri au fost transformate in cafenele si restaurante, afisand atat meniuri locale, cat si internationale.
7. … sa te rasfeti cu gastronomia locurilor, regiunea Bretania fiind renumita pentru minunatele sale „galette”: un fel de clatite, fie dulci, fie sarate, dar cu blat facut din hrisca.
8. … sa te relaxezi apoi in gradinile publice, Tabor Gardens, ce se intind pe 24 de hectare de teren – fix in inima orasului – si gazduiesc fel de fel de specii de plante, copaci si pasari. Rennes este si unul dintre cele mai „verzi” orase ale Frantei.
9. … sa treci prin Portes Mordelaises – vechea intrare in oras, aflata inca pe pozitie – si sa vizitezi catedrala Saint Pierre – o bijuterie arhitectonica ridicata in stil neo clasic.
10. … sa explorezi partea de nord-vest a Frantei, transportul public fiind unul de exceptie, cu legaturi foarte bine puse la punct. Din Rennes poti ajunge foarte usor in Saint-Malo, Mont Saint-Michel sau Dinan…

Bon Voyage! ☺

Credite foto: arhiva personala & WEB

Ti-a placut? Da mai departe:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter