O declarație de stil înseamnă mai mult decât a fi stilată. Pe lângă faptul de a arăta bine, ia în calcul să îți impui propria personalitate în crearea unui stil unic și distinct. Mai jos ai câteva ponturi cu ajutorul cărora poți face acest lucru:

Alege o paletă de culori

femeie in rosu
Foto: CoffeeAndMilk

O modalitate simplă și eficientă prin care-ți poți etala personalitatea în stilul vestimentar este să ai o paletă de culori personală. Din cap până în picioare, alege culori care se coordonează și se complementează perfect, culori care să-ți reflecte personalitatea. De pildă, dacă ești o tipă amuzantă și ieșită din tipare, îndrăznește din punct de vedere coloristic. Pe de altă parte, dacă ești mai degrabă elegantă și sofisticată, rămâi în zona culorilor supuse.

Pune-ți în valoare părul

hairstyle
Foto: Malcolm Garrett

Personalitatea stilistică nu constă doar în alegerea hainelor și accesoriilor. Părul e un element important pe care trebuie să-l iei în considerare. Este încununarea gloriei, un element care spune multe despre cea care ești. Culorile deschise indică mai degrabă o personalitate amuzantă, iar buclele mari arată că ești o persoană jucăușă, în vreme ce tunsorile scurte trimit către o femeie căreia îi plac lucrurile simple și practice.

Poartă bijuterii personalizate

bijuterie personalizata

Bijuteriile personalizate sunt un excelent mijloc de a-ți reflecta personalitatea prin intermediul stilului. Fie că e vorba despre numele purtat pe un colier sau despre o brățară monogramată – aceste obiecte conferă întotdeauna un aspect distinct și au și capacitatea de a dezvolta un stil ce poate fi considerat „sentimental”.

Caută inspirația

Audrey Hepburn
O eternă declarație de stil: Audrey Hepburn

Nu toată lumea se naște într-o zonă stilistică perfectă. Pentru multe femei, e dificil să găsească propriul stil, fiindcă pur și simplu nu îl au în ADN. Dar asta nu e deloc o problemă. Inspiră-te de la cele pe care presa le numește, în termeni populari, fashion icons. Cele actuale, dar și cele din trecut. Probabil cel mai bun exemplu, dacă vrei să abordezi o eleganță clasică, este actrița Audrey Hepburn. În schimb, dacă vrei să fii șic și în pas cu vremurile, studiaz-o pe cea care a fost Grace Kelly.

Fii confortabilă

haine confortabile
Foto: The Guardian

Scopul este să integrezi propria personalitate în stilul vestimentar, dar aceasta nu e o scuză pentru a fi lipsită de simțul practic și de a te îmbrăca scandalos. Orice perioadă am traversa, confortul este prioritar. Nu purta nimic doar de dragul de a arăta bine, dacă asta vine la pachet cu lucruri chinuitoare. Pentru că vei arăta cu adevărat bine doar dacă te simți bine în legătură cu declarația stilistică pe o abordezi.

Arată încredere

incredere
Foto: loco75

Probabil că cel mai bun lucru pe care-l poți face este să arăți încredere. Indiferent de stilul tău, încrederea de sine te va face să arăți mai bine. În plus, încrederea dezvăluie o personalitate puternică. Va da impresia că nu te lași intimidată și că poți trece prin orice, indiferent de părerile celorlalți despre tine. Nu te lăsa răpusă cu ușurință. Creează-ți propriul stil și poartă-l cu încredere.

Și nu uita că moda înseamnă mai mult decât stil. E despre cum integrezi propria personalitate pentru a obține imaginea pe care ți-o dorești. De aceea, aplică aceste șase sugestii și vei vedea că succesul nu va întârzia să apară.

Citește și: Tendințe fashion pentru toamna-iarna 2020-2021

Ti-a placut? Da mai departe:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter