Modelingul e o industrie dură, în care persoanele implicate au mult de tras. În același timp, însă, e o industrie în care se câștigă bine. Dacă cineva reușește să atragă suficientă expunere și să semneze câteva contracte importante, va deveni o persoană realizată pe viață. De-a lungul ultimelor decenii am avut ocazia să vedem personalități ale modelingului care ne-au încântat privirile prin frumusețea lor și prin imagini devenite, în timp, iconice.

Dacă odinioară știam că top-modele precum Claudia Schiffer, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Kate Moss și altele asemenea sunt reginele podiumurilor de prezentare, în ultima vreme lumea modei parcă nu mai propune nume cu un impact atât de mare. Și totuși, top modele superbe continuă să facă valuri în această industrie, fiind plătite în consecință. Iată care sunt cele mai bine plătite top modele din lume în 2021:

Gigi Hadid – 9,5 milioane $

La vârsta de 22 de ani, Gigi Hadid este unul dintre cele mai bine plătite top modele din lume, estimările fiind că a adunat o avere de peste 9 milioane de dolari. Ascensiunea ei se datorează contractelor semnate cu Maybelline, Tommy Hilfiger, BMW și Topshop. În 2016, Gigi a primit titlul de International Model of the Year, acordat de British Fashion Council.

Cara Delevingne – 10 milioane $

Un nume oarecum surprinzător apărut pe această listă este cel al Carei Jocelyn Delevingne, o actriță care în prezent se axează pe munca în zona filmului, dar care a rămas extrem de populară în industria modelingului. Cara are un cont de Instagram urmărit de peste 34 milioane de oameni, de pe urma căruia își sporește în mod considerabil veniturile.

Delevingne este top model, actriță și cântăreață. Și-a făcut debutul în modeling în 2009, la vârsta de 10 ani. După ce a terminat școala, Cara a semnat cu Storm Model Management, apoi, în 2012 și 2014, a câștigat titlul Model of the Year la British Fashion Awards. Cara a apărut în prezentări pentru Dolce & Gabbana, Burbery, Mulberry și Jason Wu. A jucat în filme precum Anna Karenina (2012), Paper Towns (2015) și Suicide Squad (2016).

Gisele Bundchen – 10 milioane $

Gisele Bundchen a reintrat în topul celor mai bine plătite supermodele, după ce, timp de 14 ani, ea ocupase prima lui poziție. Născută în Brazilia, Bundchen este model, actriță și producătoare și și-a început cariera în anii 90, în 1999 fiind considerată cea care a încheiat epoca „eroinelor șic” ale modelingului.

Adesea numită „singurul supermodel adevărat rămas în activitate”, Gisele este cea care a inventat „mersul calului”, un tip de prezentare pe podium ce constă în ridicarea genunchilor, urmată de aruncarea picioarelor în față. Bundchen a făcut parte din echipa îngerilor Victoria’s Secret, între anii 2000 și 2007, iar ca actriță a apărut în Taxi (2004) și The Devil Wears Prada (2006). În plus, ea și-a asociat de multă vreme numele cu campanii caritabile ale unor asociații precum Crucea Roșie, Doctori Fără Frontiere și Salvați Copiii.

Rosie Huntington-Whiteley – 11.5 milioane $

Una dintre cele mai strălucitoare top-modele britanice, Rosie Huntington-Whiteley este un talent înnăscut. Are propria ei linie de lenjerie intimă, de parfumuri și de produse de machiaj, care se găsesc pe rafturile magazinelor din rețeaua Marks & Spencer. O poți urmări pe Instagram – @rosiehw.

Chrissy Teigen – 11.5 milioane $

Grație unei prezențe imense pe rețelele de socializare, Chrissy Teigen, care a apărut în trecut și pe coperta celebrei reviste Sports Illustrated, a plonjat din lumea modelingului în cea a gastronomiei, unde a scos deja a doua carte de bucate și, în plus, găzduiește un show TV intitulat Lip Sync Battle.

Karlie Kloss – 13 milioane $

Top modelul american și antreprenoarea Karlie Kloss are venituri estimate la 13 milioane de dolari, plasându-se pe locul 2 în acest clasament. Kloss, una dintre cele mai frumoase modele americane a făcut parte din clubul select Victoria’s Secret Angel din 2011 până în 2014.

Kendall Jenner – 22.5 milioane $

Kendall este una dintre cele mai frumoase femei ale lumii și are o popularitate imensă, fiind una dintre cele mai urmărite persoane pe Instagram (@kendalljenner). Este fiica lui Kris și Caitlyn Jenner, celebritatea ei crescând datorită prezenței în show-ul Keeping Up with the Kardashians. Jenner a intrat în lumea modelingului la vârsta de 14 ani, cel mai mare succes înregistrându-l în anii 2014 și 2015 când a avut prezentări pentru designeri renumiți pe podiumurile de la New York, Milano și Paris. A apărut pe copertele multor reviste, în frunte cu Vogue și este brand ambasador pentru Estée Lauder.

În 2015 intra direct pe locul 16 în lista Forbes a celor mai bine plătite top modele, cu 4 milioane de dolari, iar peste numai doi ani o detrona pe Gisele Bündchen, care se afla pe primul loc de nu mai puțin de 14 ani.

Citește și: Tendințe în modă pentru primăvara-vara 2021

Ti-a placut? Da mai departe:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter