Fie că e vorba despre păduri bântuite, sate abandonate sau minuni ale naturii, pe Terra există un mare număr de locuri în egală măsură ciudate și misterioase. Lumea e plină de surprize și, pe măsură ce le descoperim, nu încetăm să ne minunăm și să ne dorim să le vizităm. Am selectat doar 7 dintre cele mai bizare locuri în care ți-ai dori să ajungi:

Lacul Hillier, Australia

lake hilier
Foto: reddit

Australia e casa multor atracții naturale interesante, iar vestul continentului e cunoscut în special pentru prezența unor extraordinare lacuri ale căror ape au culoarea roz. Lacul Hillier e unul dintre acestea – un lac salin pe care trebuie să-l vezi ca să realizezi că în fotografiile cu el nu pune nimeni niciun filtru. Culoarea lacului este de un roz aprins, oamenii de știință fiind de părere că această culoare e dată de microalga Dunaliella salina, care produce un pigment denumit carotenoid. Deși lacul Hillier are un conținut salin ridicat, și are această culoare bizară, înotul în apele lui este foarte sigur.

Poarta spre Iad, Turkmenistan

Gate to Hell Darvaza
Foto: Freda Bouskoutas

Craterul Darvaza, cunoscut și drept Poarta spre Iad sau Poarta Iadului, are o activitate continuă încă din anul 1971. Inițial era un crater natural, de gaz, dar pentru a preveni răspândirea de gaz metan și alte gaze toxice în zonă, geologii i-au dat foc. De atunci, acesta arde continuu. În 2010, președintele Turkmenistanului a ordonat ca bizarul crater să fie închis, dar, în ciuda acestui fapt, el încă se poate vizita.

Socotra, Yemen

socotra
Foto: insidearabia.com

Socotra e o insulă din Marea Arabiei, ce aparține de Yemen. Ceea ce o face unică este faptul că, dacă ajungi aici, ai impresia că ești pe o altă planetă. Pe insulă se află circa 700 de specii de plante și animale care nu se mai întâlnesc nicăieri în lume. Este unul dintre cele mai izolate locuri de pe planetă, neexistând rute care să te poarte către el.

Oradour-Sur-Glane, Franța

Oradour-Sur-Glane
Foto: Canva Photos

Oradour-Sur-Glane e un sat înghețat în timp. Aflat în Franța, Oradour-Sur-Glane a fost ras de pe fața pământului în 1944. Locuitorii lui, inclusiv femeile și copiii mici, au fost masacrați de către naziști, fiind mitraliați, asfixiați și arși de vii. Conform unui supraviețuitor, sătenii au fost convinși în acel moment că sunt adunați în piața satului pentru a li se verifica actele de identitate. În schimb, au fost împușcați în picioare, pentru a nu putea fugi, după care li s-a dat foc. Satul nu a fost repopulat, iar casele lui au rămas în ruine, ca un strigăt de durere.

Grădinile din Bomarzo, Italia

Gradinile din Bomarzo
Foto: Canva Photos

Grădinile din Bomarzo, supranumite și Parcul cu monștri, reprezintă un parc amenajat în secolul 16 în provincia italiană Viterbo. Acesta a fost creat pentru a portretiza durerea și a șoca oamenii, ideea pornind de la numitul Francesco Orsini, care a luptat în războaie, a fost prizonier și care, întors la un moment dat acasă, a aflat că soția lui a murit. De aceea, și-a dorit să amenajeze un loc șocant, o Vilă a Minunilor, care să-i exprime durerea și tristețea. Așa s-a născut Parcul cu monștri din Bomarzo, plin cu sculpturi bizare și, în egală măsură, înfricoșătoare.

Gheizerul zburător, Nevada

Fly Geyser
Foto: Jeremy C Munns

Aflat la marginea deșertului Black Rock, Gheizerul zburător este una dintre cele mai populare atracții turistice din Nevada, dar, în același timp, el este, de fapt, o creație făcută de mâna omului, în urmă cu peste 100 de ani. Înainte de a deveni gheizerul cu imagine de extraterestru pe care-l vedem astăzi, el a fost o fântână săpate de oameni la începutul secolului 20. Apa încălzită a ieșit apoi prin crăpăturile solului iar mineralele s-au depus, formând un fel de munte terasat. Un soi de alge termofile a dat coloritul roșu și verde care lasă cu gura căscată vizitatorii acestui loc unic.

Plaja roșie Panjin, China

Panjin Red Beach
Foto: Lethi Anhtuyet / Flickr

Cuvântul „plajă” te duce cu gândul la o întindere de nisip și scoici, „asortată” la valurile mării sau oceanului. Nu e cazul în privința Plajei Roșii Panjin, aflată în apropierea estuarului râului Shuangtaizi, de lângă orașul chinez Panjin. Nu vedem cochilii de scoici și valuri, nici măcar nisip, dar vedem o „plajă”, formată datorită unei alge unice, de culoare roșie, denumită Sueda. Plaja Panjin este una dintre marile atracții ale Chinei, aici găsindu-și adăpost și circa 400 de specii de animale sălbatice, unele pe cale de dispariție.

Citește și: Cele mai frumoase cascade din lume

Ti-a placut? Da mai departe:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter