2020 nu a fost un an potrivit pentru vacanțe. Intraserăm cu toții în el plini de speranțe, făcuserăm planuri de călătorie pe tot mapamondul, după care… pac!, ne-a lovit și ne-a izolat coronavirusul. Omenirea a trecut însă prin încercări mai grele – deci asta nu înseamnă că nu-și va reveni și că oamenii nu vor reîncepe să exploreze planeta. Cu speranța vaccinului transformat în realitate, viitorul sună bine.

Cu toate acestea, e foarte posibil să ne schimbăm un pic obiceiurile de călătorie, pentru a le adapta la noile condiții. Știm foarte bine că există numeroase tipuri de vacanțe și atunci când ne gândim la una, nu trebuie să avem în vedere doar o plajă întinsă și un resort care să pompeze în noi clasicul (și plictisitorul) all-inclusive. Adaptează-ți vacanța tipului de personalitate pe care îl ai și încearcă, pentru 2021, una dintre variantele de mai jos:

O vacanță la schi

vacanta schi
Foto: Gibson Pictures

O vacanță la schi e o modalitate excelentă de a „ieși”, iar momentan variantele se îndreaptă mai degrabă către pârtiile din România, fiindcă în Europa acestea ori sunt închise, ori avem probleme cu țările de pe lista galbenă.

Fie că ești doar cu „jumătatea” ta, cu întreaga familie sau cu un grup de prieteni, vacanța la schi îți va satisface multe „nevoi”, de la cele legate de mișcare și sport până la cele fotografice, fiindcă peisajele vor fi, cu siguranță, superbe, oriunde te-ai duce. E genul de vacanță „sănătoasă” – nimic nu întrece bucuria de a te duce la vale pe o pârtie și a simți adrenalina cum îți inundă corpul. În plus, în condiții normale (poate la finalul anului), nu uita de petrecerile ce urmează unei zile petrecute pe munte, fiindcă ele sunt parte integrantă ale acestui tip de vacanță.

O vacanță cu drumeții

vacanta drumetii
Foto: VichienPetchmai

Dacă-ți plac plimbările, de ce să nu transformi această pasiune într-o vacanță? Un concediu „plimbăreț” e șansa de a te destinde făcând ceva ce-ți place și, la urma-urmei, îmbinând „utilul” mișcării cu „plăcutul” petrecerii timpului liber în mijlocul naturii.

O vacanță cu drumeții e bună pentru întreaga familie și o excelentă ocazie de a vedea locuri și peisaje superbe, într-un ritm lejer. Planifică-ți traseele, stabilește cât de departe vrei să mergi și gândește-te că vei face multe fotografii frumoase, vei întări relațiile de cuplu sau de familie și te vei întoarce acasă într-o formă excelentă.

O vacanță pe o plajă pustie

plaja pustie
Foto: maridav

După un an deloc relaxant, e posibil să-ți dorești o vacanță ultra-mega relaxantă. Adică să ajungi într-un loc în care să te deconectezi complet de lumea digitală și să scapi de tot stresul acumulat. Și unde ai putea s-o faci mai bine decât pe o plajă pustie?

Sunt multe țări cu plaje frumoase, de la Caraibe la Grecia. Important e să găsești una în care nu se înghesuie turiștii și în care să-ți poți rezerva propriul colț de rai, pentru a petrece câteva zile departe de lumea dezlănțuită. E o vacanță care vine la pachet cu niște… costuri, dar, nu-i așa?, limpezimea minții merită acest sacrificiu.

O vacanță într-un refugiu de yoga

yoga retreat
Foto: Syda Productions

Dacă vrei să duci relaxarea la un nivel superior și, în același timp, să te menții în formă, ia în calcul o vacanță într-un refugiu de yoga. Sunt multe asemenea locuri în întreaga lume, ele oferind experiențe diverse, pe diverse tipuri de yoga. Pe parcursul zilelor petrecute într-un asemenea refugiu îți vei îmbunătăți tehnicile de yoga și te vei inspira de la ceilalți practicanți, vei lega noi prietenii cu oameni cu care împărtășești pasiuni comune.

E o modalitate excelentă de a te relaxa, mai ales că multe asemenea refugii oferă și servicii de masaj, terapie yoga, băi de sunet, etc pentru o reconectare totală la tine însăți. De asemenea, aceste locuri organizează și diverse excursii pentru explorarea zonelor înconjurătoare, deci încearcă să rezervi o asemenea vacanță într-un loc interesant. Bali, de pildă, e sugestia perfectă.

Un safari

safari
Foto: THP Stock

O vacanță de tip safari e o experiență pe care ar trebui să o ai măcar o dată-n viață. O aventură ce include experiențe complet noi, care au ca punct central observarea vieții sălbatice. Este unica oportunitate de a putea admira cele mai spectaculoase animale ale planetei în cadru natural. În plus, ai șansa să dormi sub stele, să te identifici cu natura și să faci fotografii de vis.

Există mai multe tipuri de safari, prin urmare alege-l pe cel care crezi că te-ar satisface cel mai tare. Iar dacă urmează să te măriți, ia în calcul un safari ca opțiune pentru petrecerea lunii de miere.

Citește și: Tendințe în turism pentru anul 2021

Ti-a placut? Da mai departe:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter